Score: 7,8
10
Sony Xperia SolaGeplaatst door: Wesley Plugers22/07/2013

Sony Xperia Sola

Slechts twee weken na de officiële introducite van de Sony Xperia S, P en U tijdens het Mobile World Congress komt Sony alweer met een nieuwe toevoeging aan het portfolio Xperia smartphones namelijk de Sony Xperia Sola.

De Xperia Sola is een stijlvolle smartphone die is gericht op het midden segment en dus op de markt komt voor een niet al te hoge prijs. Desondanks is deze GSM voorzien van alle Sony technologie, de beste entertainment en zelfs enkele innovatieve vernieuwingen.

Sony heeft deze smartphone voorzien van een prima 1GHz dual-core processor en het toestel draait natuurlijk op het bekende Android besturingssysteem. De bediening gaat via het 3.7 inch grote reality display en op deze smartphone maakt Sony voor het eerst gebruik van de nieuwe “floating touch” technologie.

 • Besturingssysteem :
 • Display :
 • Processor :
 • Camera :
 • Batterij :
 • Opslag :
 • Google Android
 • 3,7 inch - 854 x 480 pixels
 • 1 GHz dual-core
 • 5,00 megapixels
 • 1320 mAh
 • 8 GB

Verder hoef je jezelf met deze GSM niet snel te vervelen. Zo heb je natuurlijk een mediaspeler voor al je eigen muziek maar tevens heb je toegang tot het Sony Entertainment Network. Daarnaast beschikt deze GSM over een prima digitale camera en ook de NFC technologie ontbreekt niet op de Sony Xperia Sola.

Op deze pagina lees je binnenkort nog een uitgebreide review van deze nieuwe Xperia smartphone. Daarnaast vind je onder de andere tabbladen nog diverse foto’s video’s en aanbiedingen.

Sony Xperia Sola Review

Xperia Pepper wordt Xperia Sola

De Xperia Sola werd op 13 maart officieel door sony aangekondigd door middel van een persbericht. Dit was echter niet de eerste keer dat het toestel op dook. Enkele weken eerder dook er al een toestel op met dezelfde specificaties maar toen nog onder de naam Xperia Pepper. Het weekend voor de officiele introductie van deze smartphone doken er ook al foto’s op van deze toen nog niet geintroduceeerde Xperia Pepper. Nu bleek dus dat Pepper slechts een codenaam was voor het toestel en dat het op de markt zal komen onder de naam sony Xperia Sola.

Dual-core smartphone

De Sony Xperia Solar is ondanks de iets goedkopere prijs toch gewoon voorzien van een prima processor. Dit is namelijk een dual-core processor met een kloksnelheid van 1GHz. De processor zelf is afkomstig van Ericsson en het is nu voor het eerst dat Sony deze processor in een smartphone gebruikt.

Deze Xperia smartphone is voorzien van Android 2.3 Gingerbread als besturingssysteem. Dit is helaas nog niet de nieuwste versie van Android maar Sony heeft bij de introductie van het toestel al laten weten dat er in de zomer een update zal komen naar Android 4.0.

Floating Touch

Een bijzondere feature van de Sony Xperia Solar is het feit dat deze GSM beschikt over de nieuwe “floating touch” technologie waarbij het scherm kan reageren op als je vinger voor en niet helemaal op het scherm wordt gehouden. De technologie wordt op deze smartphone onder andere toegepast bij het browsen. Zo kun je op het web browsen door een vinger boven het scherm te bewegen, waardoor deze functioneert als bewegende cursor, zonder het scherm aan te raken. Wanneer je de gewenste link hebt gevonden, kan deze worden gemarkeerd en met een klik worden geladen. Sony heeft aangegeven dat het door interactie met diverse ontwikkelaars de techniek nog verder wil ontwikkelen en dat dit in de toekomst via software updates zal leiden tot nieuwe toepassingen en gebruikersmogelijkheden.

Camera en multimedia

Als smartphone van Sony is de Xperia Sola natuurlijk ook voorzien van het beste entertainment. Met de mediaspeler kun je dan ook gewoon al je eigen muziek en video bestanden afspelen. Met deze GSM op zak kun je altijd genieten van je favoriete nummers of een filmpje. De geluidskwaliteit op deze telefoon zou extra goed moeten zijn mede dankzij de xLOUD en 3D surround sound audiotechnologie.

Deze Sony smartphone heeft binnenkort ook toegang tot het Sony Entertainment Network met onder andere Video Unlimited en Music Unlimited.  Hiermee kun je nog vele nieuwe tracks en films downloaden op je smartphone. De verwachting is dat de muziekdienst van Sony vanaf april ook in Nederland beschikbaar zal zijn. De video dienst komt ergens in de tweede helft van 2012.

Ook leuk is de 5 megapixel camera op de achterzijde van het toestel. Hiermee maakt je prima foto’s zowel overdag als in het donker mede dankzij de LED flitser. De camera heeft handige functies zoals beeldstabilisatie, gezichtsherkenning en ook 3D sweep panorama wordt ondersteund. Naast foto’s maak je met de camera ook zeer mooi video’s doordat je deze op kunt nemen met 720p.

Mobiel Internet

Mobiel internetten is op deze Sony smartphone ook geen probleem. Het toestel ondersteunt data netwerken als HSDPA en beschikt tevens over WiFi.  Je kunt met deze GSM dus overal online en eventueel kun je van het toestel ook een WiFi hotspot maken. Je kunt dus eenvoudig online en met de e-mail applicaties haal je ook nog eens al je e-mail binnen op je smartphone.

De goede integratie met diverse sociale netwerken zorgt er verder voor dat je altijd op de hoogte blijft van alles wat er gebeurt op bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Je leest de laatste status updates en kunt meteen reageren. Met slechts enkele drukken op het scherm heb je ook je net gemaakte foto’s meteen online gezet op Facebook.

NFC en Xperia SmartTags

Ten slotte is de Sony Xperia Sola ook nog voorzien van de NFC technologie. Via deze technologie kan een smartphone over een korte afstand informatie uitwisselen met andere NFC apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld muziek of video bestanden versturen via NFC door  twee smartphones tegen elkaar te houden maar binnenkort moet de techniek het ook mogelijk maken om  met je smartphone te betalen.

De Xperia Sola wordt standaard geleverd met een tweetal NFC Xperia SmartTags. Dit zijn speciale tags waaraan een speciaal profiel met commando’s kunnen worden gekoppeld. Wanneer je jou Xperia smartphone dan bij een SmartTag houdt wordt dit profiel automatisch op je smartphone geactiveerd. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat bepaalde applicaties worden geopend of WiFi wordt geactiveerd.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© 2013 GSMPedia - all rights reserved