Score: 7,1
10
Samsung Galaxy YGeplaatst door: Piet Zweegers19/07/2013

Samsung Galaxy Y

Een van de vier nieuwe mobiele telefoons die vandaag gepresenteerd werden door Samsung is een low-end smartphone met de naam Samsung Galaxy Y. De Zuid-Koreanen zijn hard op weg om de nummer 1 smartphone maker ter wereld te worden en low-end toestellen horen dan ook in de portfolio aanwezig te zijn. De Samsung Galaxy Y zal in twee varianten gaan verschijnen, het toestel dat u op deze pagina ziet en de variant met Qwerty toetsenbord, dat is de Samsung Galaxy Y Pro.

 • Besturingssysteem :
 • Display :
 • Processor :
 • Camera :
 • Batterij :
 • Opslag :
 • Google Android
 • 3,0 inch - 320 x 240 pixels
 • 0,83 GHz single-core
 • 2,00 megapixels
 • 1200 mAh
 • 0,18 GB

De doelgroep voor deze mobiele telefoon zijn jeugdige gebruikers. Tevens probeert Samsung met de Galaxy Y een groot gedeelte van de zogenaamde emerging markets te bereiken. Het percentage van de mensen dat daar een smartphone gebruikt is niet zo hoog als bijvoorbeeld in Nederland en met de Samsung Galaxy Y probeert het bedrijf een betaalbare alternatief voor de featurephone te bieden. Hoogstwaarschijnlijk zal Samsung het IFA evenement in Berlijn gebruiken om meer informatie over de Samsung Galaxy Y vrij te geven.

De specificaties van de smartphone zijn voor het segment waarin de GSM geplaatst wordt redelijk goed. Vooral de 832 Mhz processor is goed als we die vergelijken met de processoren van vergelijkbare telefoons. Op de lijst met Samsung Galaxy Y specificaties zien we verder een 3 inch display, 2 megapixels camera en alle verbindingen voor mobiel internet. Op het tabblad met specificaties vind je een overzicht met alle specs van de Android smartphone, lees hier verder voor de Samsung Galaxy Y Review.

Samsung Galaxy Y Review

Goedkope Android smartphone

De Samsung Galaxy Y is een van de nieuwe Galaxy toestellen die Samsung deze zomer heeft geïntroduceerd. Waar toestellen als de Galaxy SII, Galaxy W en M Pro gericht zijn op het midden en hogere segment is de Galaxy Y een low-end smartphone. Dit betekent dat deze het toestel niet beschik over de meest geavanceerde applicaties en dat het ook verkrijgbaar is voor een relatief goedkope prijs.

Ondanks de goedkopere prijs is de Galaxy Y wel gewoon een smartphone. Samsung heeft deze GSM voorzien van een 832MHz processor en het fijne Android Gingerbread besturingssysteem. Het Android systeem werkt zoals altijd heel gemakkelijk en fijn en je hebt bovendien de mogelijkheid om allerlei leuke en handige applicaties t downloaden.

Design

De Samsung Galaxy Y is een compacte smartphone en het toestel heeft ook wel iets weg van de goedkope Samsung Corby die vorig jaar vrij populair was. De Y in Galaxy Y staat voor Young-Minded en het toestel is dan ook gericht op jonge mensen die op zoek zijn naar een relatief goedkoop toestel waar je toch alles mee kunt doen. Daarbij hoort natuurlijk ook een leuk design en dus is het toestel voorzien van een strak uiterlijk zowel aan de voor en achterzijde.

De bediening van de Galaxy Y gaat net als op zoveel smartphones volledig via een touchscreen. Dit is een 3.0 inch groot TFT capacitive touchscreen met een resolutie van 240 x 320 pixels. Het toestel is tevens voorzien van de TouchWiz user interface die er leuk uitziet en zeer eenvoudig werkt. Met deze interface heb je de beschikking over 7 homescreens die je geheel naar eigen smaak kunt indelen met applicaties en widgets.

Mobiel internet

De Samsung Galaxy Y mag dan op de markt komen voor een vrij goedkope prijs maar het toestel beschikt toch gewoon over 3G ondersteuning en WiFi. Dit betekent dat je met deze smartphone dus overal kunt genieten van snel mobiel internet. Met de huidige datalimieten bij veel abonnementen is vooral WiFI zeer fijn. Je kunt deze GSM dan verbinden met draadloze netwerken in plaats van een 3G netwerk. Je gebruikt in dit geval dan geen data uit je bundel.

Eenmaal online kun je dus met een hoge snelheid over het internet surfen. Internetten zal dus prima gaan al merk je wel dat het 3.0 inch grote scherm wat aan de kleine kant is voor dit soort activiteiten.  Ook jammer is dat de browser op de Galaxy Y geen flash ondersteunt. Dit houdt in dat je video’s die op een website staan niet in de browser kunt afspelen. Gelukkig zijn de meeste filmpjes online van Youtube en kun je deze via de Youtube applicatie alsnog bekijken.

Camera en multimedia

Samsung heeft de Galaxy Y ook voorzien van een digitale camera. Helaas kun je aan de camera wel zien dat je hier te maken hebt met een low-end toestel. De Galaxy Y beschikt dan ook mar over een 2.0 megapixel camera. Hier kun je dus weliswaar foto’s en video’s mee maken maar van een echt hoge kwaliteit zullen deze niet zijn.

Naast de digitale camera beschikt de Samsung Galaxy Y ook over een mediaspeler. Hiermee kun je onder ander audio (MP3/WAV/eAAC+) en video (MP4/WMV/H.264 ) bestanden afspelen zodat je dus ook van muziek of een filmpje kunt genieten. Tevens heeft het toestel een FM radio ontvanger met RDS zodat je ook naar de radio kunt luisteren.

Ook handig zijn de diverse Google Applicaties waarover de Galaxy Y beschikt. Zo is deze GSM voorzien van Google Search, Maps, Gmail, YouTube, Calendar en Google Talk. Daarnaast heeft het toestel ook Quickoffice zodat je bestanden van Word, Excel en PowerPoint gewoon kunt bekijken op deze telefoon.

Zoals al eerder gezegd heb je met deze Android smartphone ook toegang tot de Android Market. Hier kun je nog allerlei andere handige applicaties downloaden zoals bijvoorbeeld  Nu.nl, Buienradar,WhatsApp en spelletjes zoals Angry Birds.

Conclusie

Met de Samsung Galaxy Y brengt de Koreaanse fabrikant dus leuke Android smartphone voor een goedkope prijs. Voor deze prijs krijg je natuurlijk niet de meest geavanceerde GSM maar desondanks is de Galaxy Y toch voorzien van diverse goede functionaliteiten zoals 3G ondersteuning, WiFi en zelfs GPS met A-GPS. Dit alles krijg je dus voor een prijs die rond de 150 euro zal gaan liggen en mede daarom zou deze GSM wel eens behoorlijk populair kunnen worden in het lagere segment.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© 2013 GSMPedia - all rights reserved