Score: 8,1
10
Nokia Lumia 900Geplaatst door: Wesley Plugers22/07/2013

Nokia Lumia 900

Op het Mobile World Congress in Barcelona heeft Nokia haar Lumia weer uitgebreid met enkele nieuwe smartphones. Een van de nieuwe toestellen was de Europese variant van de Nokia Lumia 900.

Dat Nokia de Lumia 900 op het MWC introduceerde was geen grote verrassing. De geruchten hierover hingen al tijden in de lucht en de specificaties van het toestel waren grotendeels toch al bekend. Deze Nokia Lumia 900 is meteen het nieuwe vlaggenschip van de Lumia serie van de Finse fabrikant.  het toestel heeft een 4.3 inch groot ClearBlack AMOLED touchscreen en van binnen wordt de GSM aangedreven door een snelle 1.4GHz single-core processor. Dit in combinatie met het Windows Phone Mango besturingssysteem zal er voor zorgen dat de Lumia 900 bijzonder prettig in het gebruik is.

 • Besturingssysteem :
 • Display :
 • Processor :
 • Camera :
 • Batterij :
 • Opslag :
 • Windows Phone 7.5
 • 4,3 inch - 800 x 480 pixels
 • 1,4 GHz dual-core
 • 8,00 megapixels
 • 1830 mAh
 • 16 GB

Ook de overige specificaties van deze Nokia GSM zijn zeker niet mis. Zo is de Lumia smartphone voorzien van een goede 8.0 megapixel camera, snelle internet verbinding, uitgebreide multimedia functionaliteiten en nog veel meer. Hieronder kun je een uitgebreide review lezen van de nieuwe Nokia Lumia 900

Nokia Lumia 900 review

Nu eindelijk ook in Europa

De Nokia Lumia 900 is op zich geen compleet nieuwe smartphone van Nokia. Het toestel werd namelijk tijdens de CES beurs in januari al geïntroduceerd. Tot op heden was het toestel alleen in de VS verkrijgbaar waar het toestel  onder andere de ondersteuning heeft van LTE datanetwerken. In Amerika werd het toestel bijzonder goed ontvangen en daarom zaten veel mensen in Europa dan ook al lang te wachten op een introductie in Europa.  Nu komt Nokia dus eindelijk ook met een Europese variant waardoor we binnenkort hier ook eindelijk gebruik kunnen maken van deze smartphone.

Windows Phone smartphone

De Nokia Lumia 900 is een echte high-end smartphone en het toestel is grotendeels te vergelijken met de in het najaar geïntroduceerde Nokia Lumia 800. Deze smartphone is voorzien van een 1.4GHz single-core processor met 512MB RAM. Vergeleken met al het quad-core geweld dat tevens tijdens het MWC werd geïntroduceerd lijkt dit op het eerste oog wat aan de schrale kant, maar in combinatie met het Windows Phone Mango besturingssysteem werkt het toestel gewoon zeer soepel en snel. De rede dat Nokia overigens niet heeft gekozen voor een dual-core of zelfs quad-core processor is het feit dat dit nog niet mogelijk is met het Windows Phone besturingssysteem.

Qua specificaties lijkt de Lumia 900 dus behoorlijk op de Lumia 800. Het grootste verschil tussen beide toestellen is het feit dat de 900 beschikt over een groter 4.3 inch touchscreen. Dit touchscreen bestaat uit een ClearBlack AMOLED display met een resolutie 800 x 480 pixels dat een zeer mooi beeld weergeeft. Het scherm is bovendien voorzien van een lichte bolling wat mooi past in de rest van het strakke design. Het design van deze Nokia GSM is ook weer schitterend. Net als de Lumia 800 en de Nokia N9 is het toestel gemaakt uit een stuk polycarbonaat wat het toestel een zeer stijlvolle look en feel geeft.

Een belangrijke feature van deze smartphone is natuurlijk ook het besturingssysteem. De Nokia Lumia 900 draait namelijk op het Windows Phone Mango systeem dat net gewoon zeer fijn werkt. Er is uitgebreide integratie van diverse sociale netwerken en sinds de Mango update kun je ook gewoon multitasken. De interface van het systeem bestaat uit zogenaamde Live Tiles en Hubs waarmee je eenvoudig en snel toegang hebt tot bijvoorbeeld al je contactpersonen of je e-mail. De Live Tiles worden bovendien automatisch geüpdate en laten bijvoorbeeld de laatste status updates van je vrienden zien of de actuele temperatuur.

Razendsnel internetten

In Amerika is de Nokia Lumia 900 voorzien van de ondersteuning van de razendsnelle LTE datanetwerken. Dergelijke netwerken bestaan (nog) niet in Europa en daarom duurde het nog even voordat de Europese variant werd geïntroduceerd. Deze variant heeft nu de ondersteuning van DC-HSPA datanetwerken. Hiermee kun je internetsnelheden halen van 42.2Mbps wat ook gewoon zeer snel is. De Lumia 900 is daarnaast natuurlijk ook gewoon voorzien van WiFi zodat je eventueel ook verbinding kunt maken met draadloze netwerken in de omgeving.

Naast snel mobiel internetten kun je deze telefoon ook gebruiken om mee te e-mailen. Je kunt eenvoudig je e-mail synchroniseren zodat alle inkomende mails voortaan direct op je toestel binnenkomen.

Zoals al eerder gezegd heeft Windows Phone een uitgebreide integratie van sociale netwerken. Handig hiervoor is de speciale People Hub. Hier vind je alle info van je vrienden op bijvoorbeeld Facebook, Twitter of linkedin. Je ziet de laatste status updates en kun ook direct reageren zonder dat je daarvoor nog een speciale applicatie moet openen.

8 megapixel camera

Net als de Lumia 800 is ook de Nokia Lumia 900 voorzien van een zeer goede 8 megapixel camera met Carl Zeiss lens.  Deze camera maakt foto’s die er zeer goed uit zien en dankzij de dubbele LED flitser kun je ook in het donker prima fotograferen. Naast foto’s kun je met de camera ook video’s opnemen met 720p. Dit betekend dus dat je hoge kwaliteit video’s kunt maken. Helaas laat Windows Phone het nog niet toe om video’s op te nemem bij 1080p maar mogelijk dat deze functionaliteit binnenkort nog aan het besturingssysteem wordt toegevoegd. Wat tevens handig is is het feit dat deze smartphone is voorzien van een speciale camera toets. Wanneer je deze ingedrukt houdt ga je automatisch naar de camera applicatie en bij het maken van een foto of video werkt het vaak fijner dan dat je een knop op het scherm moet aanraken.

In tegenstelling tot de Lumia 800 heeft de Lumia 900 wel een secundaire camera aan de voorzijde van het toestel. Dit betekend dus dat deze smartphone ook kan video bellen mocht je dat willen.

Multimedia

Ook op het gebied van multimedia is deze Windows Phone smartphone zeer goed voorzien. De Nokia Lumia 900 heeft onder andere Zune en Nokia Music. Hiermee kun je zeer eenvoudig al je eigen muziek afspelen op het toestel en eventueel nog nieuwe muziek downloaden. Naast de MP3 speler is er ook gewoon een FM radio ontvanger zodat je eventueel naar de radio kunt luisteren als je wilt.

Met een 4.3 inch groot beeldscherm is het natuurlijk ook leuk om een filmpje te kijken op de Nokia Lumia 900. De videospeler ondersteunt de meeste formats zodat dit dus ook gewoon tot de mogelijkheden behoort.

Ook handig is de GPS ondersteuning met A-GPS. Dit maakt het mogelijk om te navigeren met deze GSM. Als Nokia smartphone is de Lumia 900 standaard voorzien van Nokia Maps. Deze applicatie kan niet alleen kaarten laten zien van je omgeving maar heeft oom turn-by-turn navigatie zodat je eenvoudig van A naar B wordt gebracht.

Naast de standaard applicaties kun je voor deze Windows Phone smartphone ook nog allerlei andere applicaties downloaden in de Windows Phone Marketplace. Hier heb je momenteel al de keuze uit vele tienduizenden apps en dit aantal groeit nog iedere dag.

Nokia Reading

Een van de nieuwe functionaliteiten op de Nokia Lumia 900 is Nokia Reading. Nokia Reading is een nieuwe Hub voor Windows Phone smartphones waar je eenvoudig toegang hebt tot nieuws, e-boeken, audio boeken en ander lees materiaal. Het fijne aan deze Hub is dat deze het mogelijk maakt om de content ook offline te bekijken.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© 2013 GSMPedia - all rights reserved