Update Samsung Galaxy S2 naar Android 4 ICS

Geplaatst door: Piet Zweegers12/04/2012

Elke ochtend als ik wakker wordt is een van de eerste dingen wat ik doe Twitter openen om te kijken of er nog interessant nieuws is. Vandaag was dat ook zo, via het officiële Twitter kanaal van Samsung Nederland werd namelijk gemeld dat er een update naar Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich beschikbaar is voor de Samsung Galaxy S2 I9100 XEN versie. Er wordt aangeraden de update via KIES software te installeren. Nu ben ik in het bezit van een Samsung Galaxy S2 en een beetje eigenwijs, dus probeerde ik via de instellingen de update binnen te halen en kreeg ik deze melding:

update samsung galaxy s2

Ik weet niet zeker of ik een XEN versie van de mobiele telefoon heb, maar als ik wil updaten zal het toch via Samsung KIES moeten.

Update: XEN versie wil zeggen dat je een toestel hebt dat niet providergebonden is. De update voor provider versies komt later. Dat is dan ook precies wat ik nu aan het doen ben. Update 2: SamsungMobile zegt niet precies te weten wanneer de provider update komt. Zodra ze het wel weten horen jullie het meteen op GSMpedia!

Op het moment dat ik exact deze regel schrijf heb ik de Samsung Galaxy s2 via de USB kabel met mijn laptop verbonden. Of ik de smartphone al naar Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich kan updaten lees je in je volgende update.

Update via Samsung KIES

Oke, Samsung KIES is inmiddels opgestart en de Samsung Galaxy S2 wordt herkend. Het eerste scherm ziet er veelbelovend uit. Er wordt gevraagd om Samsung KIES bij te werken tot de laatste versie voordat ik de firmware kan upgraden:
samsung kies update
Als ik op de button klik om KIES te upgraden krijg ik echter een melding dat ik al met de laatste versie van Samsung KIES werk: Ver.2.1.0.11112_41. Verder gebeurd er helemaal niets en ik kan nog steeds geen Android 4.0.3 ICS op mijn smartphone zetten. Ik ga maar eens op zoek of ik de nieuwe versie handmatig kan installeren. Jullie lezen zo hoe dat gegaan is.

Nieuwste versie KIES downloaden

Inmiddels heb ik de oude versie van Samsung KIES van mijn computer verwijderd en heb ik via de officiële Samsung website de laatste versie van Samsung KIES weten te vinden. De installatie loopt as-we-speak en ik ben nog steeds vol goede moed. Het gaat om versie Kies_2.3.0.12035_16_4, nieuwer dus dan wat ik eerder op mijn computer had staan.

KIES start normaal op en als ik mijn Samsung Galaxy S2 aan de computer verbind, wordt er meteen getracht een verbinding tot stand te brengen. Het duurt wat langer dan de vorige keer, maar laat ik niet te ongeduldig worden.

Na enkele seconden is het dan toch gelukt en vraagt Samsung KIES direct of ik de Samsung Galaxy S2 firmware wil updaten naar een nieuwere versie. Natuurlijk!

Android 4.0.3 op de Samsung Galaxy S2 installeren

Alles verloopt tot nu toe eigenlijk vrij soepel. Er wordt gevraagd of ik een back-up van mijn gegevens heb gemaakt (wat ik al gedaan heb). Vervolgens begint Samsung KIES de firmware software te downloaden en wordt Android 4.0.3 direct op de Samsung Galaxy S2 geïnstalleerd. Inmiddels zijn we al op 5% dus dat loopt goed.

Ik weet overigens niet of het wel goed is om tijdens de installatie ook met andere dingen bezig te zijn zoals het typen van dit bericht, maar dat zien we straks wel weer. We zitten alweer op 15% en ik merk dat ik steeds meer hoop op een goede afloop krijg.

22%, 35%, 45%… Het schermpje is eigenlijk maar saai. Er wordt gezegd dat een bestand voor firmware-upgrade van GT-I9100 gedownload wordt. De kabel mag ik natuurlijk niet van de PC loskoppelen en dat doen we dan ook maar niet. 85%, de binaire bestanden worden uitgepakt (wat dat ook mag betekenen)… en we zijn op 100%. De firmware-upgrade van de GT-I9100 Samsung Galaxy S2 wordt nu uitgevoerd. We beginnen weer op 0%, maar nu gaat het gelukkig wel wat sneller. Inmiddels al 15%.

Mijn telefoon ligt hier natuurlijk nog naast me, maar daar had ik nog niet op gekeken. Daar zie ik nu een schermpje met het Android logo en een statusbalkje dat steeds verder volloopt. ‘Downloading, Do not turn off target !!’ is de melding die eronder staat. We zijn al op de 85% van de Android 4.0.3 installatie voor de Samsung Galaxy S2.

100%!, de firmware-upgrade is voltooid. De Samsung Galaxy S2 wordt opnieuw opgestart. Ik moet de verbinding daarna verbreken en de kabel vervolgens opnieuw aansluiten. Oeps.. ik heb de verbinding niet verbroken, maar ik neem aan dat dat automatisch gebeurt als de telefoon uit gaat. De Samsung Galaxy S2 met Android 4.0.3 is inmiddels opnieuw opgestart en op het display zie ik dat er 81 applicaties geoptimaliseerd dienen te worden. De contacten worden bijgewerkt en ik zie het nieuwe Android ICS scherm!

Samsung Galaxy S2 met Android ICS 4.0.3

Ja hoor, de nieuwste versie van Android staat op mijn Samsung Galaxy S2. Alle applicaties worden bijgewerkt, maar verder zie ik nog niet veel grote veranderingen. Je krijgt een melding om de software update in te stellen. Dit is niets meer dan een vrijwaring die je eerst even goed kunt doorlezen.

Ik merk wel dat een aantal applicaties er flink op vooruit zijn gegaan. Een voorbeeld is gmail dat er nu stukken aantrekkelijker uitziet. Ik zal zo snel mogelijk een aantal screenshots van Android ICS op de Samsung Galaxy S2 online zetten.

Zoals je ziet is de Android 4.0.3 ICS installatie voor de Samsung Galaxy S2 vlekkeloos verlopen. Als jullie hetzelfde doen als ik, dan moet dat dus geen problemen opleveren. Succes ermee!

Screenshots Android ICS op Galaxy S2

Hierbij een aantal screenshots van Android 4.0.3 op de Samsung Galaxy s2. Je ziet dat de browser een andere look and feel heeft en dat geldt ook voor de instellingen. Dit zijn echter wat kleine visuele veranderingen. Met name het taakbeheer is flink veranderd.

[nggallery id=480]

We zijn erg benieuwd wat jullie van de update vinden. Heb je problemen met de update of heb je goede tips? Deel deze dan met andere lezers door een reactie onder dit bericht achter te laten.

Reacties

 1. Johan

  Bedankt voor je berichtjes! Ik probeer hetzelfde te doen en heb Samsung al getweet…

  Geplaatst op 12/04/2012
  • Piet

   Beste Johan,

   ik heb via Samsung de laatste versie van KIES kunnen downloaden en zit inmiddels op 50% van de installatie 😉

   Geplaatst op 12/04/2012
   • sopranos

    bij mij nog niet

    Geplaatst op 10/05/2012
 2. Johan

  Top! Ook bij mij loopt de installatie!

  Geplaatst op 12/04/2012
 3. Jeroen

  Awesome, die van mij is nu aan het “voorbereiden voor firmwareupgrade” Duurt wel lang moet ik zeggen maar ik heb het er voorover, komt waarschijnlijk doordat ik een hele hoop meuk op heb staan. i’ll keep you posted.

  Geplaatst op 12/04/2012
 4. Jop

  Jullie hebben een XEN versie. Dat betekent dat jullie hem niet via een provider hebben. Weet je misschien ook wanneer hij voor andere versies komt?

  Geplaatst op 12/04/2012
  • Piet

   Je hebt gelijk, ik zal navraag doen bij Samsung wanneer zij de update voor provider versies verwachten.

   Geplaatst op 12/04/2012
 5. Marco

  Ik verbind met Kies maar die geeft aan dat mijn apparaat geen updates ondersteunt maar eerder deed hij dat wel.

  Iemand een idee????

  Geplaatst op 12/04/2012
 6. LL

  Kan nie wachten!
  (Dathebbenwealtelanggedaan)

  Geplaatst op 12/04/2012
 7. Erik

  Hoi!
  Ik heb het ook geprobeerd, want ik ben ook in het bezit van een galaxy s2. Deze is echter aan de provider verbonden denk ik, want volgens mij is de update er voor mij nog niet.
  Ik heb een telefoon via t-mobile, dus als er iemand kan vertellen wanneer de update komt zou dit heel mooi zijn!

  Geplaatst op 12/04/2012
  • Piet

   Hoi Erik, we hebben SamsungMobile via Twitter om een reactie gevraagd. Zodra we iets horen zullen we het hier plaatsen.

   Geplaatst op 12/04/2012
 8. Bachir

  Bij mij ook een branded versie …

  hoelang nu nog wachten op een update?
  Damn,

  Geplaatst op 12/04/2012
 9. wim

  vanmorgen er op gezet via kies geen probleem alles verliep soepel en snel ziet er goed uit ,nu maar hopen dat de batterij langer meegaat en dat ik geen spontane reboots meer krijg inmiddels 16gb kaart welke ik gratis van samsung kreeg er in gezet sofar so good

  Geplaatst op 12/04/2012
 10. Remco

  Duidelijk verhaal en na het volgen van de instructies werkt bij mij android 4.0 perfect.

  Bedankt

  Geplaatst op 12/04/2012
 11. Randy

  Ik heb mijn mobiel via T-mobile.

  Je kunt m gewoon updaten! Je moet alleen even de nieuwe samsung kies instaleren (Via de site even downloaden) Tenminste bij mij is ie net klaar! =)

  Geplaatst op 12/04/2012
  • THEJEFFA555

   He, ik heb een vraagje ik heb de nieuwste versie van kies op mn laptop, en ik heb mn mobiel ook via t mobile maar ik krijg die update niet kan je me maybe helpen.

   Geplaatst op 11/05/2012
 12. Martijn

  Welke versie van Kies heb je nodig? en waar kan je die downloaden?

  Geplaatst op 12/04/2012
 13. Ron

  Hoe weet ik of ik de XEN versie heb of een provider versie?

  Geplaatst op 12/04/2012
 14. Ron

  Zit al een halfuur naar een voortgang upgrade scherm en op de mobiel naar een Downloading….. te kijken. Geen voortgangsindicator op beiden. Is dat normaal?

  Geplaatst op 12/04/2012
 15. Tom

  nieuwste kies geïnstalleerd, telefoon los gekocht, kies herkent na wat problemen mijn S2 maar mooi geen update naar android 4
  lekker dan :S

  Geplaatst op 12/04/2012
 16. Sidney

  Hallo,

  Hoe lang duurt zo’n firmware update?
  Omdat ik er mee bezig ben, en het update balkje blijft al iets van een uur op 0% staan.

  Geplaatst op 12/04/2012
 17. Dalicia

  Mijn samsung kies geeft aan als ik mijn telefoon wil updaten: ‘Initialisatie niet ondersteund door GT-I9100’ Wat betekent dat..

  Geplaatst op 12/04/2012
 18. Alexandra

  De update is bij mij vastgelopen, hij staat nu al ongeveer drie kwartier op 76%. Is dit normaal?

  Geplaatst op 12/04/2012
 19. Enzenz

  Upgrade duurt nu al 35 minuten via kies… de melding in het scherm blijft op Downloading… staan. De melding op het scherm van de pc blijft op 0% staan. Na hoeveel minuten moet je opgeven?

  Geplaatst op 12/04/2012
 20. Bjorn

  @dalicia Dat heb ik nou ook! Heb jij toevallig ook je telefoon via Vodafone?

  Geplaatst op 12/04/2012
 21. Michel Nijhuis

  Heb de nieuwste kies versie gedownload en hij is bezig met installing applicaties.

  Na dit gelezen te hebben direkt geprobeerd en jawel, hij doet het. Dank voor deze uitleg.

  Geplaatst op 12/04/2012
 22. Bert

  In eerste instantie lukte het niet. Vervolgens Kies verwijderd en nieuwe versie gedownload. Daarna was Android 4 snel geïnstalleerd!

  Geplaatst op 12/04/2012
 23. Martijn

  Bij mij wordt de verbinding steeds halverwege de update verbroken. Nu herkent mijn computer zelfs de telefoon niet meer. Ik heb geen idee wat dit veroorzaakt dus het is best irritant

  Geplaatst op 12/04/2012
 24. Bastiaan

  Ik heb de nieuwe versie van Kies (Kies_2.3.0.12035_16_4) gedownload op Samsung.com. Kies herkende de S2 meteen en gaf direct aan dat er een nieuwe firmware beschikbaar is. Het upgraden is op dit moment bezig en voorloopt tot op heden voorspoedig.

  Geplaatst op 12/04/2012
 25. tom

  “Sluit het apparaat opnieuw aan in de modus Samsung Kies (PC Studio).
  De huidige verbindingsmodus wordt niet ondersteund door Kies.”

  Help!!! En ik heb de USB fouten opsporen niet aan staan. Ik heb verder dezelfde usb kabel en poort gebruikt als voorheen. Toen was er geen probleem.

  Verbindingsfout oplosse heb ik ook al meerdere keren gedaan, maar er verandert niets.

  Toestel opnieuw opstarten, Kies opnieuw opstarten. Ik heb het beiden gedaan, maar wederom de melding “sluit het apparaat opnieuw……..”.

  Kies heb ik ook al opnieuw geinstalleerd. Maar de melding blijft terugkomen.

  Wie helpt me???

  Geplaatst op 12/04/2012
 26. Bastiaan

  Update binnen een kwartier uitgevoerd en succesvol afgerond.

  Geplaatst op 12/04/2012
 27. Bjorn

  @Tom probeer eens een andere computer, dat werkte bij mij iig. Alleen ik heb nog steeds het probleem dat hij geen nieuwe firmware ziet. Denk dat dit aan Vodafone ligt

  Geplaatst op 12/04/2012
 28. Bart

  Ik was bezig met de update toen de verbinding verbrak. Nu maakt die niet opnieuw verbinding. Wat kan ik nu het best doen?

  Geplaatst op 12/04/2012
 29. maurice

  Ben licht wanhopig. Heb een toestel simlock vrij aangeschaft in Nederland en naar laatste Kies geupdate. Zit met een versie I9100XXKH3 (KOR) en Kies meldt immer ‘Uw apparaat ondersteunt geen softwareupgrades via Kies’.

  Via Kies ‘Firmware upgraden’ geeft melding ‘Initialisatie niet ondersteund door I9100’.

  HELP!

  Geplaatst op 12/04/2012
 30. Harry

  Geweldig,
  eerst geprobeerd te upgraden, lukte niet, deze site met geweldige uitleg gevonden en nu binnen 15 minuten de nieuwste firmware. Ben nu bezig alle widgets en zo terug te zetten. Lijkt allemaal wel sneller te werken. Ben benieuwd of probleem met spontaan rebooten nu ook is opgelost.

  Geplaatst op 12/04/2012
 31. ferdi

  ik heb nu ook eindelijk de update binnen
  als die niet wil de andiod 4.0 wil downloaden via kies
  dan de nieuwste samsung kies dowloaden
  aansluiten en hij geeft gelijk aan dat die update beschikbaar is (vodaphone)

  suc6 dames en heren

  Geplaatst op 12/04/2012
 32. Jasper

  Voor mensen die last hebben dat de verbinding met kies er steeds ‘uit klapt’, even de automatische schermvergrendeling uitzetten en automatische time-out van het scherm uitzetten en dan is het (in ieder geval bij mij) verholpen.

  Geplaatst op 12/04/2012
 33. Dirk

  Bedankt voor de tip om kies zelf te downloaden bij SS.
  Moest wel m,n 32 Gb kaartje er uit halen ,anders werd toestel niet herkend door kies???
  Nu ging het prima Donna.Dus vanavond lekker spelen!!!

  Geplaatst op 12/04/2012
 34. Kleb04

  Bij mij staat bij huidige én laatste firmwareversie:

  PDA:LA1 / PHONE:KL4 / CSC:KL2 (DBT)

  Wanneer zal deze te updaten zijn?

  Geplaatst op 12/04/2012
 35. Andre

  Nou …Kies_2.3.0.12035_16_4 staat erop en start alles op maar geen update ….

  Geplaatst op 12/04/2012
 36. maroesje83

  Iemand enig idee wanneer de update beschikbaar is voor een (kpn) versie van de Galaxy S2?
  Overigens dacht ik eigenlijk dat mijn toestel simlockvrij is…Hij komt bij een hi winkel vandaan en ik gebruik hem nu met een vodafone sim kaart. Maar als ik hem aansluit op kies zegt hij dat ik de niewste filmware heb en daarachter staat dus (kpn). Heb ook de Galaxy 2 van mijn vriendin met mijn KIES programma geupdate en die lukt wel gewoon. Daar stond dan ook (XEN) achter.

  Geplaatst op 12/04/2012
 37. Alexy S II

  ik krijg helemaal geen melding van een update .
  als ik zoek naar updates via kies komt er ‘Initialisatie niet ondersteund door GT-I9100′ te staan . ik heb de nieuwste versie van Kies gedownload , en mn toestel heb ik los gekocht dus niet provider gebonden . dus wat is het probleem ?

  Geplaatst op 12/04/2012
 38. albert

  Heb de update helemaal binnen ziet er mooi uit, alleen als ik wil internetten dan krijg ik een wit scherm en verder niets. Na een aantal seconden weer terug bij de icoon internet. Voor de rest werkt alles alleen kan niet online zowel niet met wifi alsmede met 3g.Vreemd maar blijf zoeken naar een oplossing om ICS werkend te krijgen.

  Geplaatst op 13/04/2012
 39. Joost

  Helaas, bij mij nog geen update.
  Huidige versie: PDA:KJ3 / PHONE:KI1 / CSC:KI2 (VOD)

  Is inderdaad Vodafone branded (hoewel ik hem niet via Vodafone heb gekocht, wél Vodafone abbo). Maar ik heb al meerdere reacties gelezen van Vodafone branded toestellen die wél geupdate zijn!?

  Geplaatst op 13/04/2012
 40. Cindy

  Zou iemand misschien met een idee willen komen waar de andere mensen hieronder ook over spreken.

  Ik heb dus ook mijn samsung bij een webshop gekocht en dus niet via een provider, maar ik krijg dus ook geen update te zien. Ook nieuwe kies geinstaleerd maar helaas, niets.

  Geplaatst op 13/04/2012
 41. Robert

  Ik heb een toestel via T-Mobile maar kan deze helaas nog niet upgraden. Krijg de foutmelding:
  Initialisatie niet ondersteund door GT-I9100.

  Ik heb de laatste versie van KIES.
  Mijn firmware versie geeft aan:
  I9100BOKJ2/I91OOTNKJ2/I9100BOKJ1/I9100BOKJ2(TNL)

  Geplaatst op 13/04/2012
 42. Danny

  ICS gisterenavond op Galaxy S2 gezet. Systeem loopt soms helemaal vast. Bij het opstarten van internet een zwart scherm.

  Geplaatst op 13/04/2012
 43. Joke Ouwerling

  Gisteren geupdate naar ICS. Alles ging goed. Maar nu merk ik, dat ik mijn groepen kwijt ben in mijn contacten. Alle contacten staan er nog wel en ik kan ze ook gewoon bellen, maar ik had mensen ingedeeld in groepen en die groepen zijn nu verdwenen. Ook zie ik de mogelijkheid om een contact toe te voegen of te veranderen niet.
  Iemand dezelfde ervaringen en hoe los ik dit op?

  Geplaatst op 13/04/2012
 44. Tiemen

  Ik heb gisteravond ook de ICS geinstalleerd. Maar ook ik kan nu de internet browser niet meer opstarten. Heeft iemand een idee wat te doen om dit te verhelpen?

  Geplaatst op 13/04/2012
 45. H

  Gisteren ICS 4 geïnstalleerd. Werkt tot nu toe goed. Wel heb ik een probleem met mijn carkit. Voor de update via bluetooth een verbinding met de carkit (Columbus in een Skoda of een RNS 510 in een Volkswagen). Na de update de koppeling met de auto kwijt. Geprobeerd weer een koppeling te maken vanuit de auto. Krijg nu de melding dat het toestel niet compatible is…. Nog niet geprobeerd via de telefoon. Dat gaan we vanavond proberen. Mocht iemand een oplossing hebben, dan hoor ik het graag.

  Geplaatst op 13/04/2012
 46. Ben

  Heb alle mogelijkheden geprobeerd, maar krijg steeds de mededeling dat ik al de nieuwste versie heb.
  Wat mij wel triggerde was de opmerking dat de koppeling met de carkit niet werkte. hebben daar meer mensen problemen mee?
  Wacht nog wel een paar dagen op de update.

  Geplaatst op 13/04/2012
 47. Ron

  Eerst liep de update via kies vast. Vervolgens de rom gedownload en met behulp van Odin geprobeerd. De hele nacht laten liggen en vanochtend dus geen sjoege meer.Melding dat ik via Kies een noodherstel moest doen. Kies ziet de telefoon niet. Na een tijdje aan de lader, batterij 32 keer erin en eruit zag Kies de telefoon nog steeds niet maar Odin gelukkig wel. Update nog een keer gestart en na tien minuten Ice cream sandwich. Schiet mij maar lek.

  Geplaatst op 13/04/2012
 48. Alexy S II

  PDA:LA1/PHONE:KL4/CSC:KL2(DBT)

  kan iemand mij uitleggen DBT inhoud . want ik zie dat elke provider iets soortgelijks tussen haakjes heeft staan , en of dat mischien de reden is dat ik niet kan updaten .

  Geplaatst op 13/04/2012
 49. Sicco

  PDA:KJ3 / PHONE:K11 / CSC:K12 (VDF)

  Dit is de melding die ik krijg als ik de S2 aansluit op de nieuwste versie van de Kies software. Terwijl er op een Vodafone forum wordt gezegt dat de branded versie ook al uit zou moeten zijn.

  Iemand het zelfde probleem met een eventuele oplossing?

  BVD

  Geplaatst op 13/04/2012
 50. Sicco

  PDA:KJ3 / PHONE:K11 / CSC:K12 (VDF)

  Dit is de melding die ik krijg als ik de S2 aansluit op de nieuwste versie van de Kies software. Terwijl er op een Vodafone forum wordt gezegt dat de branded versie ook al uit zou moeten zijn.

  Iemand het zelfde probleem met een eventuele oplossing?

  BVD

  Geplaatst op 13/04/2012
 51. Jaap

  Gelukkig ging het installeren moeiteloos en redelijk snel. Alles (apps, instellingen cotnacten agenda etc) is netjes blijven staan hoewel de volgorde van de apps totaal is gewijzigd maar toe maar.
  Dat ik onderste boven ben van de wijzigingen, 2 Androidgeneraties verder: eigenlijk niet. Alles loopt soepeltjes maar dat deed het al. Heb wel het gevoel dat het batterijverbruik is toegenomen (hetgeen juist zou afnemen) maar dat kan zich wel weer stabiliseren.
  Succes iedereen met het installeren

  Geplaatst op 13/04/2012
 52. Jabo

  Update voor de Galaxy S2 geïnstalleerd via Kies.
  Aalleen kan ik nu geen verbinding meer maken met RNS-310 in mijn volkswagen.
  Toestel niet compatible.
  Iemand enig idee?

  Geplaatst op 13/04/2012
 53. Patrick

  Ik heb de volgende versie
  XWKK2
  XXKI4
  XENKJ1

  Maar bij mij geeft Kies de volgende melding:
  “Uw apparaat ondersteunt geen softwareupgrades via Kies”

  Wat moet ik doen om toch upgrade uit te voeren?

  Geplaatst op 13/04/2012
 54. Marcel

  Update is slechts voor enkele toestelversies beschikbaar, om te controleren of je in aanmerking komt dien je de CSC code te controleren.

  Dit doe je door *#1234# in te toetsen, de drie letters achter I9100 vertellen je de CSC code.

  Controleer vervolgens op onderstaande forum of de update al beschikbaar is voor je telefoon, vetgedrukte codes betekenen dat ICS beschikbaar is voor je toestel.

  androidforums.com/samsung-galaxy-s2-international/523455-ics-csc-you-eligible-update.html

  Die van mijn vriendin is van Tele2 en heeft als CSC code DBT, deze is (nog) niet te updaten naar ICS.

  Geplaatst op 13/04/2012
 55. Jeanne

  Wat is de laatste versie van kies? Voor mijn computer?
  bedankt

  Geplaatst op 13/04/2012
 56. Marcel

  @ Jeanne,

  De laatste versie van Kies per 13-04 20:08 is

  Kies_2.3.0.12035_16_4

  Geplaatst op 13/04/2012
 57. Joost

  JAAAAA! Zojuist eindelijk mijn update gekregen! :-)
  Was in ca 10 minuten gepiept. Alle instellingen, software etc gewoon bewaard gebleven, alleen al mijn widgets van mijn homescreen weg. Ook had ik alle applicaties in het app menu in mappen gesorteerd. Dat kan ik ook weer opnieuw doen :-(

  Ach ja, als dat alles is ben ik zeer tevreden. Hij voelt een stuk ‘snappier’ aan nu (om even in Apple taal te spreken).

  Geplaatst op 13/04/2012
 58. wim

  bij mij draait het nu al een aantal dagen probleemloos ik moest wel mijn contacten reorganiseren batterij verbruik ligt duidelijk lager geen spontane reboots meer nadat ik sd kaart er weer ingedaan heb moest wel een paar apps opnieuw installeren maar dat werkte daarna ook weer probleemloos je moet wel even zoeken waar alle instellingen zitten maar ik ben super tevreden een uitstekende update

  Geplaatst op 14/04/2012
 59. Willem

  DBT staat voor debitel deutschland. Dit waren simlock vrije toestellen die door debitel aan derden werden verkocht. Check Debitel dus als je niet kan wachten.

  Geplaatst op 14/04/2012
 60. Marc

  Heb hem er nu 2 dagen op staan, maar ben er niet echt blij mee …… Telefoon liep eigenlijk prima met de oude versie. Batterij is nu beduidend minder en WIFI ontvangst lijkt ook verslechterd. Verder nog geen echte positieve dingen kunnen ontdekken t.o.v. de oude versie.

  Geplaatst op 14/04/2012
 61. AJIM

  Na update werkt de Rsap (remote protocol Sim)niet meer en kan geen gebruik maken van mijn premium carkit mogelijkheden.(RNS315)

  Wie kan mij op weg helpen om RSAP te herstellen?

  Dank!

  Geplaatst op 14/04/2012
 62. mike

  Hoi, Ik heb Galazy SII met T-Mobile sim.

  PDA: K14/Phone: KI1/CSC-K12(SEB) met Android 2.3.4.

  Ik gebruik Kies_2.3.0.12035_16.

  Kies geef aan dat huidige firmware zelfde is als laatste versie.
  Iemand een advies hoe deze te upgrade naar Andriod 4?

  Bedank, Mike

  Geplaatst op 14/04/2012
 63. Fox

  HOi Samsung gebruikers.

  Voor alle mensen die hun samsung galaxy s2 willen updaten en ook gebruik wil blijven maken van hun carkit koppeling van volkswagen via de externe simmodus oftewel RSAP.
  Realiseer je eigen dat de samsung galaxy s2 een van de weinige toestellen is met een standaard vanaf fabriek RSAP ondersteuning. Na de update naat android 4.0.3 (ics) zal deze funktie vervallen. Je toestel ondersteund geen rsap meer. Met de nieuwere novero modules kan je dan alleen nog via HFP protocol je telefoon koppelen.
  OP zich werkt dit ook, maar het berichten lezen/schrijven via bijvoorbeeld het navigatie systeem komt te vervallen. Ook de verbinding tijdens het bellen zal van mindere kwaliteit zijn, omdat de (premium carkit) de telefoonkunktie niet meer overneemt. Bij rsapm gebruikt de carkit de antenne van de auto. Bij het HFP gebruikt het de antenne van de telefoon wat veel echo’s en ruis produceert.

  De oplossinghiervoor is een rsap app uit de playstore. Deze kost 8 euro en werkt alleen op geroote telefoons. Mijn ervaring met deze app is goed, maar de originele werkt volgens mij net iets stabieler.

  Voor mensen de de update al uitgevoerd hebben en waarbij de telefoon helemaal niet meer te pairen is met de carkit is er ook een oplossing. Onder de passegierstoel van de auto zit een module. Deze is van novero. Bij module van het type HT-2 zal de koppeling waarschijnlijk niet mogelijk zijn. Nieuwe modules zijn via de dealer te koop, maar zijn aardig prijzig. Een kijkje op googlke leert mij dat ze vanaf ca 125 euro te koop zijn.
  Een novero HT-4 a b c of d versie koppel;t je tel weer via het HFP (dus zonder sms funktie)

  Mede door de berichten die ik lees over de update denk ik dat ik nog maar even wacht met updaten.

  Ook wil ik de opmerking plaatsen dat ook de nieuwe originele toestellen met android 4.0.x geen rsap zal ondersteunen.

  Mocht dit bovenstaande niet helemaal kloppen en als er mensen zijn de de samsung galaxy 2s via rsap kunnen koppellen aan een premium carkit van VW. Laat het even weten.

  Succes.

  Vos

  Geplaatst op 15/04/2012
 64. cora

  ik heb geen version xen dus kan niet de android 4.0 update via kies zet mijn provider t.mobile erop of samsung zelf?

  Geplaatst op 15/04/2012
 65. rob

  Update werkte goed via de uitleg. Dank u!
  Het enige wat ik niet voor elkaar krijg is dat ik de contacten niet meer gekoppeld krijg ( social media & telefoonnummers).
  Iemand een tip?

  Geplaatst op 16/04/2012
 66. Joost

  Ben nu drie dagen verder. Over het algemeen zeer tevreden. Eén van de grootste pluspunten is dat het irritante ‘fully charged’ piepje is verdwenen! Ik kan hem nu gewoon ’s nacht opladen zonder gewekt te worden door als ik vergeet het volume uit te zetten!
  Ook voelt het toestel een stuk soepeler aan. Batterij problemen had ik eigenlijk alleen de eerste dag. Werd ook behoorlijk warm. Maar nadien loopt alles weer normaal.
  Verder eindelijk Chrome kunnen installeren :-)

  Belangrijkste minpunt: koppeling met mijn Parrot CK3100 carkit is geen enkel probleem. Koppelen met de build-in carkit in de Prius van mijn vrouw echter wil maar niet lukken! Geen idee wat er aan de hand is! Was met 2.3.5 ok al moeizaam maar is uiteindelijk wel gelukt. Krijg het nu met 4.0.3 met geen mogelijkheid meer aan de praat!

  Over twee weken krijgt ze gelukkig een nieuwe auto. Met een beetje mazzel werkt het wel gewoon met een Peugeot :-)

  Geplaatst op 16/04/2012
 67. dianne

  Help!
  bij mij liep het goed, tot er nu in mijn scherm van de s2 downloading, do not turn of target, staat. dit staat er al bijna een uur en het balkje is bijna aan het eind, maar lijkt nu niks meer te doen!

  wat nu?

  Geplaatst op 16/04/2012
 68. Leon

  Ik heb ook ICS geinstalleerd. Bijna alles werkt ok en accuduur is een verademing. Echter indien ik een mail lees op mijn S2 dan krijgt deze op de Exchange server niet de status gelezen. Andersom hetzelfde. Mail ontvangen werkt gewoon goed. Kan iemand mij helpen?

  Thanks

  Geplaatst op 16/04/2012
 69. Ron

  Hallo,

  Wie helpt ons allen die een premium installatie in bezit hebben van volkswagen/skoda/seat/audi, die een RSAP verbinding nodig hebben in hun auto.

  Heb zelf de galaxy S2 en is na updaten niet meer te pairen.

  HELPPPPPP!!!!!

  Gr. Ron.

  Geplaatst op 16/04/2012
  • Tjakko

   Pairen via de auto niet via de telefoon. Dat ging bij mij goed.

   Geplaatst op 02/05/2012
 70. Willem

  Ik heb sinds kort op mijn Samsung Galaxy S2 de nieuwe software via Kies gedownload.
  Geen problemen met downloaden.
  Zo te zien is er niet zo veel veranderd.
  Heb een auto met premium carkit Columbus.
  Met de nieuwe update krijg ik wel via Bluetooth verbinding met de carkit en kan dus wel bellen.
  Het telefoonboek wordt echter niet ingeladen.
  Ook niet bij de vorige versie van Android.
  Een ander probleem is, dat bij het bij het ophalen van e-mails bij het aantikken van “meer details” het toestel continu download maar dat er verder geen aanvullende tekst meer komt.

  Wie kent dit probleem ook?

  Geplaatst op 17/04/2012
 71. Irene

  Hallo,

  Na installatie via Kies werkt de connectie met de exchange server van mijn werk niet meer. Ik krijg enkel de melding “Verbindingsfout (accountnaam)”. Wie heeft hier een oplossing voor??

  Geplaatst op 17/04/2012
 72. Maus

  Ik heb een vergelijkbaar probleem als Irene. De verbinding met exchange werkt bij mij een beetje. Push email werkt niet, als ik handmatig synchroniseer dan haalt ie soms een paar mailtjes binnen, maar lang niet alles. En vervolgens krijg ik de melding “Verbindingsfout (accountnaam)”.
  Versturen van emails werkt wel altijd.
  Kalender synchroniseert niet, contacten heb ik nu wel weer op mijn telefoon staan maar volgens mij heeft ie die van mijn gmail account afgehaald, daar had ik ze ook staan.
  Contacten die ik op mijn telefoon heb gemaakt, zie ik niet in outlook.

  Als exchange niet goed werkt is de telefoon voor mij waardeloos.

  Ik hoop dat iemand een oplossing weet.

  Geplaatst op 17/04/2012
 73. kevin toonstra

  heeey piet

  ik had het zelfde probleem.
  super bedankt top!!
  ik heb het er nu ook op staan.
  eindelijk van die kut reboots af.

  Geplaatst op 17/04/2012
 74. anita

  ik heb ook de nieuwe android 4 erop staan , maar op de vorige android versie kon je de automatische syngronisatie uit zetten , maardat kan ik op de nieuwe niet vinden , er staat wel een knopje aan of uit , maar dan haalt niet nog steeds berichten automatisch op zoals b.v van hyves en facebook ect , wie weet hoe je dat uit kunt zetten ,want dat vreet baterij vermogen

  Geplaatst op 18/04/2012
 75. arie

  ik heb een mobridge carkit op de rns310 , deze met behulp van mobridge software geupdated en alles werkt weer perfekt.
  dus samsung en carkit beide updaten 😉

  Geplaatst op 18/04/2012
 76. theo

  hallo heb geprobeerd4.0. te downloaden via kies maar krijg de melding ‘failed to run firmware upgrade. unknown error accurred’ en hij loopt van 0 tot 100% in 10 sec.wat nu te doen? m.vr.gr. theo

  Geplaatst op 18/04/2012
 77. Jack

  T Na update vanaf kies werkt alles behalve exchange. Gezien dit een werk telefoon is, is mijn werkgever hier niet blij meer mee en word android nier meer vertstrekt en moeten we naar iphone. Android/Samsung raakt hierdoor veel klanten kwijt. Iedereen krijgt verbindingsfout

  Geplaatst op 18/04/2012
  • Pim

   Instellingen en toegangspoort aanpassen bij toegangspunt op default. Na update staat er default mms

   Geplaatst op 29/05/2012
 78. hans

  hallo,
  hebben meerdere mensen last van vastlopen of bevriezen van de galaxy s2 na update ics 4.0.3.

  het probleem doet zich willekeurig voor na opstarten van een app., maakt ook niet uit welke app.

  heeft iemand hier een oplossing voor.

  mvg,
  hans

  Geplaatst op 20/04/2012
 79. Eddy

  Helaas na de update naar ics 4.03 werkt de carkit niet meer goed, telefoonboek en lijsten werken niet meer.
  Kan de carkit niet upgraden (interne van de leverancier), is er een oplossing of moet ik maar downgraden :( en hoe dat te doen?

  Geplaatst op 21/04/2012
 80. Rob

  Hoi,ik ben in bezit van SGS2 i9100 wanneer ik probeer te updaten krijg ik melding “initialiseren niet mogelijk met telefoon ,heb van alles geprobeerd ook verwijderen en opnieuw installeren van Kies op PC.
  Help!!!

  Geplaatst op 21/04/2012
 81. VD

  Aan iedereen die zich afvraagt of zijn/haar toestel ‘branded’ is, of niet:

  Toets in de telefoon-app *#1234# in en als dan achter ‘CSC’ iets met XEN staat, dan is je telefoon NIET branded, anders wel.

  Geplaatst op 22/04/2012
 82. Erik

  Hier hetzefde probleem met bluetooth.
  Na de update (waar ik zeer tevreden mee ben) kan ik alleen nog mijn Sony-Eriksson headset (een oudje, wss Bluetooth 1 of zo) pairen, maar met mijn nieuwe Plantronics M20 headset krijg ik geen pair. Hij geeft aan dat de code of wachtwoord niet goed is. Ik kan de code niet eens veranderen. Echt vaag dit. Je zou juist verwachten dat het oude setje niet mee zou kunnen pairen omdat die een simpeler protocol gebruikt. Nog meer mensen hetzelfde probleem?

  Geplaatst op 22/04/2012
 83. Rudy

  Gisteren (21 april) Android 4.0 update (Vodafone toestel) uitgevoerd. Update is goed verlopen, echter de signaalsterkte is beduidend minder dan voor de update. Ik heb ook een internet abonnement, max downloadsnelheid 14,4Mb. Ik merk heel duidelijk dat de signaalsterkte bij 3G, H en H+ veel minder is. Op plaatsen waar ik voorheen sterke signaalsterkte had op zowel H en H+ is dat nu veel minder. H+ ontvang ik haast niet meer. Zelfs bij 3G is vaak te zwak en dan schakelt automatisch terug naar G. Internetsnelheid op de telefoon is dus beduidend slechter geworden.

  Geplaatst op 22/04/2012
 84. Guido

  Na vandaag de update te hebben geïnstalleerd kan ik opeens geen screenshots meer maken. Weet er iemand of dit nog wel mogelijk is?

  Geplaatst op 22/04/2012
 85. taxus7

  Na de ICS update is het allerergste dat bluetooth niet meer met m’n peugeot carkit paired. Echt vet irritant. Iemand een oplossing?

  Geplaatst op 22/04/2012
 86. Stefan

  Hoi Allemaal

  Mij is het niet gelukt ook niet via programma Kies de nieuwste Android versie ICS te downloaden laat staan Installeren. Mijn CSC : I9100XENKJ1
  En mijn provider is KPN, heeft een van jullie nog tips.

  Geplaatst op 23/04/2012
 87. marco

  hallo

  ik heb vanavond de update gekregen. maar toen hij bezig was viel kies uit en me tel ook hij start nu niet meer op heb zwart beeld met een telefoontje met een driehoek met uitroep teken en daarnaast een pc wie o wie kan mij helpen

  gr

  Geplaatst op 23/04/2012
 88. melissa

  Ik heb gister de nieuwste versie gedowbload op mn samsung galaxy s2. Maaar nu doet screenshot maken het niet meer!! Hoe maak ik die nu? Help me plz

  Geplaatst op 25/04/2012
 89. peter

  gewoon via mijn telefoon gedaan via wifi werkt perfect binnen een kwartier was de update binnen en werkt prima,alleen bij mijn contacten zijn de favorieten nu erg groot en is aleen de foto te zien en eerst een lijst weet iemand hoe ik weer een lijst te zien krijg??

  Geplaatst op 25/04/2012
 90. Sophia

  Ik heb de update kunnen downloaden.
  99 % spannend

  Geplaatst op 25/04/2012
 91. gerrit

  Hoi,
  Ik heb ICS gisteren gedownload nu schakeld de telefoon iedere keer uit.
  Heeft iemand anders dit ook?

  Geplaatst op 26/04/2012
  • WD

   Zelfde, wat een gekloot, van een super toestel naar een drama toestel na de upgrade…….Vandaag al 5x de accu eruit moeten halen, pffffff.

   firmwareversie: PDA:LP9 / PHONE:LPS / CSC:LP1 (KPN)

   Geplaatst op 26/04/2012
  • Michelle

   Ik heb de update vanmiddag gedownload en alles leek goed te gaan. Nu heb ik geen spontane reboots meer…. maar nu heb ik een telefoon die spontaan zichzelf helemaal uitschakelt.

   Iemand die hier iets op weet??

   Geplaatst op 26/04/2012
  • Esther

   Ja, ik heb dat ook, echt om de haverklap schakelt mijn telefoon zichzelf uit. Soms krijg ik hem daarna pas weer aan de praat nadat ik de batterij er een keer uitgehaald heb. Erg vervelend, dus als iemand een oplossing heeft…. graag!

   Geplaatst op 26/04/2012
   • Ruud

    Zelf ook in het bezit van een branded kpn toestel.
    Ben naar het samsung service center hier in de buurt gegaan en gevraagd of ze de unbranded softwareversie (xen) erop wilde zetten. Dit werd gedaan (let op maak eerst een backup alles word verwijderd), thuis de tel aan kies gehangen en voila update naar 4.0 en een unbranded toestel.
    Dit is misschien een optie voor de mensen die niet kunnen wachten tot de branded kpn versie uitkomt.

    Geplaatst op 27/04/2012
 92. Pascal

  Ik heb na de update regelmatig vastlopers. Scherm reageert trager dan vorheen.
  Had er meer van verwacht en valt eigenlijk erg tegen..

  Geplaatst op 26/04/2012
 93. Rob

  Heb Kies 2.3.0.1203516 4 Update verliep goed,
  maar volgens mij is niet alles gedownload, zo heb ik
  bijv. op mijn homescreen onderin nog steeds de 4 toetsen,
  en de 3 fysieke knoppen en zie ook geen applicatieoverzicht
  en misschien mis ik nog meer.

  Kunnen jullie mij helpen?

  Alvast bedankt.

  Geplaatst op 27/04/2012
  • Jacques

   Inderdaad waardeloos die firmware update van een zeer onbetrouwbaar rebootend toestel, waar dus al geen pincode beveiliging meer op zat omdat je anders helemaal nooit meer te bereiken bent.

   Daar heb ik nu een toestel wat zichzelf helemaal uitschakeld en de batterij in een halve dag opgebruikt.

   Kpn adviseerd terug te gaan naar fabrieksinstelling Baal er onzettend van had ik mijn oude blackberry maar gehouden.

   Geplaatst op 28/04/2012
 94. Barry Taylor

  PAS OP !! Er zit een bug in Android 4ICS voor de Samsung Galaxy S2.
  Werkt niet goed bij mij en KPN hebben bevestigd dat zij gisteren bericht hebben van Samsung om hun klanten te adviseren om te wachten met upgraden. DIT IS GEEN GRAP !!!

  Geplaatst op 28/04/2012
 95. Richard

  Samsung KIES vraagt direct of ik de Samsung Galaxy S2 firmware wil updaten naar een nieuwere versie. Natuurlijk!
  Bij mij vraagt Samsung KIES helemaal niets. :-(
  Sluit het apparaat opnieuw aan in de modus Samsung Kies ( PC Studio )De huidige verbindingsmodus wordt niet ondersteund door KIES.Please check USB settings… :-( Deze melding krijg ik wel. Branded? Wat is dat? Ik kreeg een aantal dagen terug automatisch een update op mijn S2. Tot mijn verbazing was het een update naar ICS 4.0. Het downloaden ging prima, 345 mb, maar nadat het downloaden klaar was kon ik het hele bestand nergens meer vinden. Er heeft dus ook geen upgrade plaatsgevonden. Iemand enig idee waar het bestand moet staan? Dank voor eventuele reacties.

  Vr gr Richard

  Geplaatst op 28/04/2012
 96. frank

  Als ik mijn s2 update naar ics en mijn schermvergrendeling gaat aan,dan gaat mijn phone in “deep sleep” wat ik ook probeer;opstarten zonder sim en sd kaart,in vliegtuigmodus’dus geen terugplaatsing online backups’ andere batterij,factory,data en dalvik reset,allemaal zonder resultaat.
  Mijn telefoonbatterij is dan ook zeer snel leeg.
  De s2 is een van de eerste (andere hardware?)

  Geplaatst op 28/04/2012
 97. THEJEFFA555

  kan iemand me aub helpen als ik wil updaten, geeft hij aan dat er geen nieuwe updates zijn en dat ik de nieuwste heb, ik heb nog geen ics, ik heb 2.3.3 en mn kies op mn pc is KIES_2.3.0.12035_16_4 en toch krijg ik geen update van android 4.0 ics, kan iemand me alsjeblieft helpen :(:(:(:(:(:(:(

  Geplaatst op 09/05/2012
 98. Jeannette

  Ik heb op 18 mei mijn galaxy s2 geüpdatet via de update op mijn telefoon. Maar zo blij dat ik was met mijn telefoon zo teleurgesteld ben ik nu. Mijn email van mijn werk en mijn eigen email geven verbindingsfouten aan. Mijn batterij is na vier à vijf uur leeg. Bovendien loopt mijn toestel geregeld vast. Ik heb overigens een Abonnement bij t-mobile.

  De volgende androidversie staat erop 4.0.3. Basebandversie I9100xxlps kermelversie 3.0.I5-I9I00XWLP7-CL340913 dpi@dell134#3
  Buildnummer IML74K.XWLP7.
  Via kies wordt er geen update meer aangegeven en via mijn telefoon ook niet. Weet iemand wat ik het beste kan doen om mijn toestel weer goedwerkend te krijgen?
  Alvast bedankt

  Geplaatst op 26/05/2012
 99. aly mo

  hello
  weet er iemand wanneer galaxy s2 van proximus een update zal krijgen ????
  helllp

  Geplaatst op 29/05/2012
 100. Klaas

  De update via Kies verliep soepel, erg vervelend en duur is dat de 3G verbinding steeds wordt aangezet, terwijl ik dit in het menu uitgezet heb. Dit uitzetten van de 3g verbinding moet ik zeker 10keer per dag doen, met de oude firmware 2.3.4 had ik daar geen last van.
  Wie heeft er een oplossing?

  Geplaatst op 01/06/2012
 101. W Wierenga

  Ook mijn update-proces is vlekkeloos verlopen, alleen is was wat tracks in Locus-Pro kwijt. Ik was ook verrast dat mijn beginscherm was veranderd naar een default-scherm (?) meyt apps van Samsung. Overigens was ik geen apps kwijt in “applicaties”. Nu heb ik nog 1 probleem.. De functie “prin-screen” wekt niet meer. Ik weet niet zeker of ik dat moet relateren aan de updsate of dat het vlak vóór de updat ook niet fuctioneerde.. Heeft iemand hetzelfde? en evt een oplossing?
  Wietze

  Geplaatst op 03/06/2012
 102. Jits

  Heel heel slecht. Up date haalt alle standaard instellingen weg, Batterij ineens mega snel leeg. Toetsenbord is veranderd en minder overzichtelijk. Moet je bijvoorbeeld ineens voor komma en vraagteken naar menu schermpje. Woordherkenning is slecht en alles wat je je mobiel zelf had ‘geleerd’ is verwijderd. Allemaal onhandiger dan het was. Het is ineens een ander mobieltje geworden. Hoe krijg ik m’n oude software weer terug.
  Is dit dan zo’n actie waar je wel eens van hoort? Dat ze je mobiel met een Up-date slechter maken om je zo te pushen naar een nieuwe. Was de SII te goed? Worden er niet genoeg SIII verkocht? Hier moet actie tegen komen. Had meer vertrouwen in Samsung maar….. ben ik dan toch te naief.

  Geplaatst op 07/03/2013
  • Jits

   O ja, Print screen werkt niet meer, en bij voice mail bellen gaat het scherm op zwart zodat je een tekstbericht niet kunt stoppen verwijderen of opslaan totdat je het helemaal hebt afgeluisterd. Echt super irritant. Ben er helmaal niet blij mee.

   Geplaatst op 07/03/2013
 103. loes

  hallo mag ik je misschien iets vragen na de update ben ik namelijk mijn applicatie kwijt van taakbeheer waarmee ik altijd alles afsloot, gekke vraag misschien maar kan je mij vertellen waar ik deze zou kunnen vinden? En bij de foto ,s zie ik steeds een kader staan om de hoofden hoe krijg ik deze weg? alvast bedankt voor mijn misschien domme vragen ;0)

  Geplaatst op 16/03/2013

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© 2013 GSMPedia - all rights reserved