Samsung test 5G mobiel internet: 1 Gbps

Geplaatst door: Piet Zweegers13/05/2013

Op dit moment is 4G mobiel internet booming, maar fabrikanten en providers denken al verder vooruit. Vanaf 2020 willen zij 5G mobiel internet aan gaan bieden en Samsung voert al tests uit met een dergelijk netwerk. Er moeten uiteindelijk snelheden boven de 1 Gbps gehaald kunnen worden.

Samsung heeft bij een test de 1 Gbps al weten te behalen zegt het Zuid-Koreaanse bedrijf aan Yonhap News laten weten. De grootste Android fabrikant belooft dat consumenten vanaf 2020 van het 5G netwerk gebruik kunnen maken. Ter vergelijking, met 4G mobiel internet wordt momenteel een max van 75 Mbps gehaald. Samsung denkt 5G zo ver te kunnen ontwikkelen, dat enkele tientallen gigabits per seconde over het netwerk verstuurd kunnen worden.

KPN, T-Mobile en Vodafone rollen op dit moment hun 4G netwerken uit, maar het zal nog tot volgend jaar duren voordat er een goede dekking door heel Nederland is. Er komen wel steeds meer telefoons op de markt die geschikt zijn voor 4G mobiel internet en het verschil in snelheid met 3G is toch wel heel goed zichtbaar.

In Europa wordt 5G ook in 2020 verwacht, de Europese Commissie heeft 50 miljoen euro gereserveerd dat het wil investeren in deze nieuwe technologie.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© 2013 GSMPedia - all rights reserved