Samsung bereidt aanklacht tegen Apple over LTE voor

Geplaatst door: Piet Zweegers11/09/2012

Gisteren gebeurde er iets raars: Het aandeel Apple daalde met 2.6%. Dat is iets wat lange tijd niet gebeurde en er is nu een verklaring gevonden. De Korean Times zegt namelijk een Samsung official gesproken te hebben die bevestigt dat Samsung een aanklacht tegen Apple voorbereidt. Er is officieel nog niets gezegd over mogelijke specificaties van de nieuwe iPhone, maar de Zuid-Koreanen gaan er nu al vanuit dat er LTE patenten geschonden zullen worden.

“It’s true that Samsung Electronics has decided to take immediate legal action against the Cupertino-based Apple. Countries in Europe and even the United States ― Apple’s home-turf ― are our primary targets”

Dit besluit werd genomen nadat duidelijk werd dat Apple in Korea enkele lokale LTE frequenties gaat gebruiken. Daaruit concludeerde Samsung dat de iPhone 5 wel degelijk over een LTE radio zal beschikken. Andere partijen in de industrie hebben ook al gereageerd. Zij zeggen dat de patenten die Apple gebruikt voor 3G standard essential patents SEPs zijn die volgens de FRAND overeenkomst door verschillende partijen gebruikt mogen worden. Voor de 4G patenten gelden die FRAND overeenkomsten niet omdat het om een nieuwe technologie met een enorme potentie gaat.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© 2013 GSMPedia - all rights reserved