HTC presenteert 8X en 8S met Windows Phone 8

Geplaatst door: Piet Zweegers19/09/2012

HTC’s persevenement in New York is net ten einde. Het Taiwanese bedrijf heeft twee nieuwe mobiele telefoons gepresenteerd met het Windows Phone 8 besturingssysteem. De HTC 8X en de HTC 8S moeten volgens HTC en Microsoft de ‘Iconic’ models van de line-up met WP8 gaan worden. Er is vandaag dus geen Phablet gepresenteerd en ook geen opvolger voor de One X.

Het zijn dus twee mobiele telefoons met het Windows Phone 8 besturingssysteem. De 8X is het meest high-end model met dezelfde camera als de One X en Beats Audio. De 8S is wat lager gepositioneerd, heeft mindere specificaties en is dus ook een stukje goedkoper. We zullen zo snel mogelijk een uitgebreide preview van de twee smartphones maken. Hieronder vast wat korte informatie:

HTC 8X

htc 8x

De HTC 8X is dus het nieuwe topmodel met Windows Phone 8 en moet al in november in een aantal kleuren in de winkels liggen. Die kleuren zijn blauw, zwart, rood en geel. Net als Nokia kiest dus ook HTC voor felle kleuren. Overigens zullen we het in Europa moeten doen met blauw, zwart en geel.

Over de specificaties gaf HTC bij de presentatie niet erg veel informatie. We weten inmiddels dat de GSM een 1.5 Ghz dual-core processor bezit. Het scherm is 4.3 inch groot met een 1280 x 720 pixels resolutie en de camera maakt foto’s van 8 megapixels. Verder aan boord:

  • 1 GB RAM geheugen
  • 16 GB opslag
  • NFC
  • Beats Audio
  • 2.1 Megapixels secundaire camera

HTC 8S

htc 8s

En dan is er dus ook de HTC 8S, een toestel met wat mindere specificaties. Deze smartphone heeft namelijk een 4 inch display met WVGA resolutie en een 1 Ghz dual-core processor. Verder 512 MB RAM geheugen en 4 GB opslag. Opvallend is dat een secundaire camera bij de HTC 8S ontbreekt, aan de achterkant een exemplaar voor foto’s van 5 megapixels.

De kleuren:  Domino, Rood, Blauw en Grijs. Een exacte releasedatum werd voor dit toestel niet genoemd, maar er werd wel gesproken over vroeg in november. Een concurrent voor de Nokia Lumia 820 lijkt me dit.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© 2013 GSMPedia - all rights reserved