iPhone 5 release Nederland op 28 september

Geplaatst door: Wesley Plugers13/09/2012

Gisterenavond was het dan eindelijk zover. Tim Cook en zijn mannen presenteerde de iPhone 5 vanuit hun thuisbasis in Californië. Waar de afgelopen maanden veel gespeculeerd werd over zowel de naam als de specificaties van het nieuwe toestel kregen we gisteren duidelijkheid. We zaten nog nooit zo dichtbij de feiten, want nagenoeg alle geruchten over de iPhone 5 werden bevestigd. Bedankt voor het massaal volgen van ons liveblog!

Je verwacht ieder jaar weer een groot spektakel wanneer Apple een nieuwe gadget op de markt brengt. Hoewel de iPhone 5 op alle fronten verbeterd is ten opzichten van zijn voorganger, valt het toch wat tegen. Het toestel is op essentiële punten slechts minimaal verbeterd. Zo heeft hij een 8.0 megapixel camera en is de batterij weliswaar geoptimaliseerd, maar biedt hij geen veel langere spreektijd.

Het aantal megapixels is dus niet toegenomen, maar de kwaliteit van de camera is wel verbeterd. Je bent nu ook in staat om panoramafoto’s te maken. Daarnaast ben je in staat terwijl je 1080p HD video-opnamen maakt om foto’s te maken. Een nieuwe functie die we wel al kennen van merken zoals HTC en Samsung.

Groter en dunner display

Wat met namen opvalt aan de nieuwe iPhone is dat hij zoals verwacht een 4 inch Retina display bevat. Met een maximale resolutie van 1136 x 640 pixels kunnen we spreken van een 16 x 9 HD verhouding (326 ppi). Het display is naast dat hij groter is ook een heel stuk dunner dan die van eerdere modellen. Hierdoor is de het toestel slechts 7.6mm dik. Hiermee is de iPhone 5 wel de slankste smartphone ooit. Verdere afmetingen zijn: 123,8 x 58,5 x 7,6 mm en hij weegt slechts 112 gram.

Kleinere verbinding

Wat verder opvalt aan de smartphone is dat Apple inderdaad de zogeheten connector heeft geoptimaliseerd. Hij is veel smaller dan die van zijn voorgangers, waardoor er meer ruimte voor betere speakers is ontstaan. Je vraagt je hierdoor uiteraard direct af wat je dan met je oude accessoires moet doen? Apple heeft zelf al een mooi verloopstuk ontworpen. Hierdoor matcht de iPhone 5 ook met je “oude” docking station.

Nederlandse release

Vanaf 28 september kunnen we de nieuwe iPhone 5 verwachten in Nederland. Het toestel zal in drie verschillende varianten beschikbaar zijn. Ze krijgen we een 16 GB, 32GB en een 64GB versie. Wil je echt alles weten over de iPhone 5, lees dan binnenkort onze complete review!

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© 2013 GSMPedia - all rights reserved