iPhone 5 liveblog

Geplaatst door: Wesley Plugers12/09/2012

Vanavond om 19.00 Nederlandse tijd start de persconferentie. We zullen je hier live op de hoogte houden van wat er daar gaat gebeuren. Je kunt ons uiteraard ook volgens op Twitter via @GSMpedia. Gedurende de dag zullen we deze pagina ook updaten wanneer er nieuwe geruchten omtrent het toestel zijn!

Het is dus bijna zo ver, inmiddels is via de Apple website duidelijk geworden dat het echt om de iPhone 5 zal gaan. Wij zijn nu vooral benieuwd naar het ontwerp van het nieuwe toestel en de nieuwe features die de GSM te bieden heeft.

20:21 uur – Nogmaals bedankt voor het volgen, hierbij eindigen we onze berichtgeving over de iPhone 5.

20:19 uur – Apple laat nu de nieuwe iPod zien, dit is de meest populaire draagbare MP3 speler aller tijden met meer dan 350 miljoen verkochte exemplaren. De nieuwe iPod nano krijgt een touchscreen display dat multitouch ondersteunt en een homebutton.

20:16 uur – We gaan alles even rustig laten bezinken en dan kunnen we de boel morgen eens goed analyseren. Het is toch mooi om te zien dat de smartphone markt zo in beweging is. Er zijn een heleboel nieuwe toestellen bijgekomen en de concurrentie voor de iPhone is groter dan ooit tevoren. Denk maar eens aan de Samsung Galaxy S3, HTC One X, LG Optimus G en de nieuwe Windows Phone toestellen van o.a. Nokia.

20:15 uur – Allemaal erg bedankt voor het volgen. De website kon al het bezoek niet aan, maar daar gaan we zeker aan werken zodat we volgende keer op een nog betere manier de informatie kunnen laten stromen.

20:09 uur – De komende dagen komen we uiteraard uitgebreid terug op al het nieuws over de nieuwe iPhone.

20:07 uur – We zijn erg benieuwd wat jullie van de nieuwe iPhone 5 vinden. Zijn jullie verwachtingen uitgekomen? Is het GSM toestel beter dan je dacht, of mis je een aantal features?

20:04 uur – Tot zo ver de berichtgeving over de iPhone 5. Apple gaat nu over op iTunes en de iPod. Tim Cook belooft ook in deze productgroepen een aantal veranderingen.

20:01 uur – Er zijn een aantal slides voorbij gekomen met releasedata voor een aantal landen. In Nederland ligt de iPhone 5 vanaf 28 september in de winkels! De pre-order begint in een aantal geselecteerde landen op 14 september, dat is vrijdag al. Op 21 september worden de eerste iPhone 5 toestellen verstuurd!

20:00 uur – Apple maakt ook prijzen bekend. De iPhone 3GS zal niet meer aangeboden worden. De iPhone 5 gaat bij een 2-jarig contract tussen de 200 en 400 dollar kosten. Dat is afhankelijk van het interne geheugen dat je in de GSM wilt hebben. Dit zijn natuurlijk geen prijzen voor de Nederlandse markt.

19:59 uur – Volgens mij wordt nu een afsluitende video van de iPhone 5 met daarin veel details getoond.

19:57 uur – Scott Forstall gaat het nu hebben over de integratie van hardware en software. Facetime is dus mogelijk over het netwerk, een Wifi verbinding is niet meer noodzakelijk. Apple benadrukt keer op keer dat het een technisch hoogstaand product is, het beste dat ze ooit gemaakt hebben.

19:55 uur – Om de iPhone 5 beter te maken moesten we in het toestel een aantal veranderingen toepassen om ruimte te maken. Apple is erg tevregen: “I don’t think the level of invention has been matched by anything we’ve ever done.” Daar zullen de mensen uit de teams voor de MacBooks blij mee zijn :).

19:51 uur – De iPhone 5 komt in zwart en wit. “We take changing the iPhone really seriously. We don’t want to just make a new phone, we want to make a much better phone.” Is dat volgens jullie gelukt?

19:45 uur – Er wordt een heleboel verteld over nieuwe features in iOS. Het wordt makkelijker om te Tweeten en te posten of Facebook. Je kunt mensen VIP maken zodat je berichten en emails van die mensen sneller kunt bekijken. Ook de Maps functie is uitgebreid met een prachtige 3D weergave.

19:40 uur – “Perhaps one of the most important features of the iPhone is the software it runs. And we have iOS 6. It’s been designed from the beginning to take advantage of the iPhone 5.” We gaan het nu dus over de software hebben. Wat vinden jullie van de hardware van de nieuwe iPhone? Apple heeft een eigen zoekmachine ontwikkeld die je kunt gebruiken om Points of Interests in je omgeving te vinden. Er zijn nu al zo’n 100 miljoen PoIs.

19:38 uur – Apple demonstreert nu de nieuwe connector. Dit is een specificatie waarover extreem veel geschreven is. Het is een 8pins connector geworden die 80% kleiner is dan zijn voorganger. Er komt in ieder geval ook een adapter zodat je je accessoires die je voor je oude iPhone gebruikt ook met het nieuwe model kunt gebruiken.

19:35 uur – Ook de videocamera heeft enkele nieuwe features. Je kunt uiteraard opnemen in 1080p en de beeldstabilisator daarvan is verbeted. Ook kun je tijdens het filmen foto’s nemen. Ook kan de Facetime camera (aan de voorkant) video opnemen in HD. Zo wordt videobellen natuurlijk nog een stuk leuker.

19:33 uur – De panorma mode ziet er indrukwekkend uit en lijkt veel van de processor te vragen. Je kunt een panorama foto maken door de GSM te in horizontale richting te bewegen. Het resultaat is een foto met een resolutie van 28 megapixels!

19:32 uur – Dan de camera, het is een camera voor foto’s met een resolutie van 8 megapixels. Die heeft een backside illuminated sensor en een aperture van F/2.4. De camera presteert beter onder minder ideale lichtomstandigheden en kan 40% sneller foto’s nemen. Vervolgens verschijnen er een aantal sample foto’s op het scherm. Dit zijn raw images gemaakt door de iPhone 5. Is dit een knipoog naar Nokia?

19:29 uur – We zijn ook benieuwd naar de batterij van de smartphone. Ah, dat is toevallig, het is ook het volgende onderwerp van de Keynote. De standby-tijd bedraagt 225 uren. Verder kun je 40 uur muziek luisteren, 10 uur video kijken, 8 uur bellen over LTE en 9 uur bellen over HSDPA. Verder niet erg veel informatie over de batterij.

19:27 uur – Vervolgens komt er iemand van EA het podium op die de graphics van de nieuwe iPhone demonstreert. Alles ziet er inderdaad erg gelikt uit.

19:24 uur – En dan de processor, de A5 chip is vervangen door een A6 variant. Die is 2 keer zo snel, maar ook 22% kleiner. Een gelukkige ontwikkelaar heeft al met de iPhone 5 mogen testen en heeft deze resultaten weten te behalen:

19:22 uur – Ja hoor, het hoge woord is eruit. De iPhone 5 krijgt LTE en HSPA+. Als T-Mobile, KPN, Vodafone en de andere provider nu snel zo’n netwerk in Nederland aanleggen kunnen we ook daarvan genieten.

19:20 uur – We hebben nog geen persfoto’s ontvangen, maar Apple vindt dat het toestel er stukken beter uitziet. Ik zie eigenlijk vooral een iets grotere iPhone 4S. (niet dat die er niet goed uitziet)

19:18 uur – Het scherm van de iPhone 5 is 4 inch groot met een resolutie van 1136 x 640 pixels. De aspect ratio komt daarmee uit op 16:9. Op het scherm is nu ruimte voor een 5e rij met icoontjes.

19:14 uur – “Today we are announcing the iPhone 5”. Het is het mooiste apparaat dat we ooit gemaakt hebben zegt Tim Cook. De iPhone 5 is volledig gemaakt van glas en alluminium. Hij is 18% dunner dan de iPhone 4S. Bovendien is het toestel 20% lichter en weegt het slechts 120 gram. Het Retina Display heeft 326 pixels per inch.

19:12 uur – Het laatste kwartaal werden er 17 miljoen iPads verkocht. Indrukwekkend! Er zijn dus meer iPads verkocht dan een willekeurige concurrent met al zijn producten gedaan heeft. Tot juni 2012 zijn er al 84 miljoen iPads over de toonbank gegaan. Apple heeft op de wereldwijde tabletmarkt een aandeel van 62%.

19:11 uur – We gaan verder naar de computers. De nieuwe versie van de software – Mountain Lion – is al 7 miljoen keer gedownload. Apple is trots dat het inmiddels de nummer 1 in de Amerikaanse markt voor notebooks is geworden.

19:10 uur – Apple heeft inmiddels gezegd dat het zo’n 380 winkels geopend heeft. Vorig jaar werden er maar liefst 83 miljoen klanten ontvangen.

19:07 uur – Erg leuk dat jullie ons allemaal volgen maar we hebben wat problemen met de website. De server kan het volgens mij niet helemaal aan. Wij gaan gewoon vrolijk door en doen ons best om alles bij te houden. Via Twitter zijn we continu live, daar zorgt college Wesley voor. Volg GSMpedia via @GSMpedia.

19:00 uur – Wat een timing! Tim Cook komt het podium op gelopen en heet iedereen van harte welkom. ‘We’ve really got so much cool stuff to show you’.’ De iPhone 5 neem ik aan.

18:57 uur – ‘Dames en heren, we gaan zo beginnen. Willen jullie allemaal je apparaten op stil zetten?’ Het is echt bijna zo ver!

18:54 uur – We zijn zelf helaas niet aanwezig, misschien een volgende keer. We hebben wel een heleboel livestreams open staan zodat we je rechtstreeks op de hoogte kunnen houden. De foto’s op deze pagina zijn dan ook afkomstig van verschillende blogs – waarvoor dank. TheVerge heeft in ieder geval een plekje kunnen vinden.

18:50 uur – Zo ziet het Apple gebouw er van buiten uit:

18:32 uur – De mensen staan inmiddels in de rij voor het evenement. TheVerge schrijft dat het lijkt of er wel miljoenen mensen op af gekomen zijn. Vanaf nu zullen de updates sneller achter elkaar volgen.

16:45 uur – Via de officiële Apple website is de naam van de nieuwe iPhone uitgelekt. Het gaat toch de iPhone 5 worden. Iemand heeft op de website een zoekopdracht ‘iphone 5’ gebruikt en kreeg verrassend genoeg enkele resultaten te zien. Een van die resultaten is een link naar het persbericht dat later vandaag verstuurd zal worden.

16:00 uur – De online Apple winkel is tijdelijk ‘gesloten’. Zoals voor iedere aankondiging gaat de shop dicht om bijgewerkt te worden. De nieuwe producten moeten natuurlijk direct weergegeven worden:

15.08 uur – PhoneArena weet te vertellen dat de iPhone 5 de afgelopen maanden in Engeland is getest. Hierbij zou met namen de LTE verbinding van het toestel getest zijn!

14.15 uur – Verschillende weblogs melden dat de pre-orders voor de iPhone 5 op 14 september wereldwijd zullen starten!

12.48 uur – Een journalist van Shanghai Evening post is undercover gegaan bij Foxconn. Zijn bevindingen zijn schokkend. Hij moest 7 dagen van zware training volgen voor hij mee mocht werken aan de productie van de iPhone 5. Na 10 dagen zou hij al zijn gestopt, omdat de werkomstandigheden niet te doen zouden zijn. Later mogelijk een compleet artikel!

10.24 uur – De iPhone 5 zou mogelijk al op 21 september wereldwijd te bestellen zijn. Dit zou voor het eerste in de geschiedenis zijn dat Apple haar nieuwste smartphone over de hele wereld tegelijkertijd beschikbaar zou stellen. Dit zou natuurlijk een mooie ontwikkeling zijn voor diegene die in Nederland direct over het toestel willen beschikken!

10.23 uur – Vandaag is de dag waarop Nederland naar de stembus gaat. Een belangrijke dag voor ons kleine landje. Voor Amerika, maar ook voor de rest van de wereld is het ook een belangrijke dag. Apple houdt vanavond een persconferentie waarbij we hoogst waarschijnlijk een nieuwe iPhone zullen zien. Dit is niet alleen belangrijk voor de gadgetfreaks, maar voor iedereen. Apple zort namelijk wereldwijd voor veel werkgelegenheid.

De afgelopen weken en eigenlijk al maanden stonden in het teken van de nieuwe smartphone. Vele geruchten toonde videobeelden, foto’s en uiteraard specificaties van wat de iPhone 5 moet gaan worden. Ook over de naam van het toestel werd veel gesproken. Wordt het nu de iPhone 5 of gaat hij toch de The New iPhone heten? We houden je vandaag continu op de hoogte!

Reacties

  1. Vloeitje

    Best aardig toestel als je de Iphone 4s hebt maar wat ga ik met de dock van sonos doen en de internet radio en de universele oplader

    Geplaatst op 13/09/2012
  2. cor

    hoe is het nu met de ontvangst / antenne, en heeft de 5 nu ook zo’n beschermende / (waterdichte) laag om zich heen?

    Geplaatst op 17/09/2012

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© 2013 GSMPedia - all rights reserved