iPhone 5 en iOS 6 zorgen voor hoog dataverbruik

Geplaatst door: Wesley Plugers21/10/2012

De iPhone 5 en de recent verschenen software update naar iOS 6.0 zorgen voor een hoger dataverbruik dan hun voorgangers. Hiermee bestaat de kans dat je telefoonrekening hoger uit zal vallen dan je gewend bent. Zeker wanneer je een “lage” databundel hebt.

De problemen in het verbruik zouden ontstaan in een foutje in het nieuwe besturingssysteem. Door deze fout zou de iPhone 5 moeite hebben met schakelen tussen 3G en WiFi, waardoor het meer data verbruikt. Aan het begin van deze maand kwamen de klachten in Amerika binnen, waarna ze nu ook in Engeland naar buiten komen.

Er zouden ook wat problemen zijn met het downloaden van muziek via iTunes welke zijn gestart in een WiFi omgeving. Is jullie rekening / dataverbruik ook een stuk hoger uitgevallen nadat je de iPhone 5 of iOS 6 bent gaan gebruiken? Ik ben erg benieuwd naar jullie bevindingen. Ik moet eerlijk bekennen dat er bij mij nog niet veel verschil te zien is!

Reacties

 1. Goos

  Ik heb op mijn iPhone 4s ios6 gezet sinds die er op staat is mijn data bundel ( 500) mb met een paar dagen al op pfff hoop dat er snel een update komt die dat probleem op lost

  Geplaatst op 21/10/2012
  • Piet

   Heb je misschien al een oplossing. Ik heb hetzelfde probleem met een iPhone4. Heb een BEN abbonement

   Geplaatst op 23/10/2012
 2. Pieter

  Ja ik heb een 4S met iOS 6 met sindsdien een enorm dataverbruik. Vanaf de iOS release tot 16 oktober heb ik meer dan 2GB aan data verbruikt, echt gigantisch! Ik baal hiervan want ik ben zo door mijn 1GB heen door deze bug.

  Geplaatst op 21/10/2012
 3. Freek Dijkstra

  Probleem heb ik ook. Opvallend is dat het verbruik ’s nachts was, bij mij ging ik om 1:19 door mijn datalimiet heen (wat me €60 gekost heeft). Ook anderen rapporteren dat het verbruik ’s nachts is. Een verklaring die ik las was dat wifi uitgaat in de standby mode om stroom te besparen, maar voor mijn gevoel is dat nog pure speculatie.

  Geplaatst op 30/10/2012
  • Jan

   ik heb mijn Iphone 4 eergisteren naar IOS 6 geupgrade. Tot mijn grote schrik heeft de Iphone gisteren 5 GB aan data binnengehaald terwijl ik er niets mee aan het doen was. Ik kan ook niet terugvinden wat deze data binnenhaald.
   Heb nu 3G maar uitgezet, want zodra je buiten bereik van Wifi komt start ie meteen met het binnenhalen van data. Vanmorgen al 370MB in een half uur.
   Kan je ook downgraden met de Iphone? want IOS 6 sucks.
   Ga ook binnenkort over naar Android…Ben er klaar mee.

   Geplaatst op 31/10/2012
 4. Pasha

  Ik heb nu hetzelfde probleem, in 2 weken is 500MB verdwenen (terwijl ik nog nooit over mijn bundel heen ben gegaan) waarvan meer dan 100MB in de afgelopen nacht. Het meest merkwaardige is dat mijn iphone 4s met iOS 6.0.1 aangeeft dat ik deze maand slecht 48.9MB heb gedownload en 7.9MB heb geupload. Raar dat ik dan toch volgens T-mobile al 500MB heb gebruikt.

  Geplaatst op 05/12/2012
  • Hans

   Ik heb een iphone5. Daarvoor altijd android. Nooit over mijn datalimiet heen gegaan. Nu in anderhalve maand 2,5 gb gebruikt. Dure grap ruim 700 euro. Simyo meldt niets bij overschrijding. Pas op factuur :-( Gebruik geen rare apps. Geen streaming. Niets. Inmiddels datamanager app draaien. Die registreert vele MBs terwijl alle apps uit staan. Alle instellingen vergeleken met andere gebruikers die geen last hebben. Fabrieksinstellingen teruggezet. En nog blijven de MBs tikken. Verlies snel vertrouwen zo in dit toestel.

   Geplaatst op 05/01/2013

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© 2013 GSMPedia - all rights reserved