87% van Amerikaanse iPhone 4s bezitters gebruikt Siri

Geplaatst door: Jan Zwartkruis27/03/2012

Apple SiriRecent Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat 87% van de iPhone 4s bezitters Apple’s Siri gebruikt. Het gebruik is niet heel heftig te noemen, want de vraag luidde: “Gebruik je Siri minimaal één keer per maand”. Maar liefst 87% beantwoordden deze vraag dus met ja.

Consulting firm Parks Associates deed een onderzoek naar het gebruik van Siri onder 482 iPhone 4s bezitters kwam tot een aantal opvallende conclusies. Ondanks dat een groot gedeelte van de gevraagde aangaf Siri eens per maand te gebruiken, komen lang niet alle mogelijkheden van Apple’s virtuele assistent aan bod. Slechts een derde van het aantal ondervraagde geeft aan Siri op zijn/haar iPhone 4s te gebruiken voor het bellen naar contacten of het luisteren naar muziek.

Opvallend is ook dat 26% zegt dagelijks mails te versturen via Siri en dus ook de tekst in de mail dicteert. Over het algemeen is men zeer positief gestemd over de nieuwe uitvinding van Apple, zo geeft 55% erg tevreden te zijn en slechts 9% van niet. Duidelijke uitspraken als: “best thing since the invention of toast” en “very disappointing.” geven aan dat de meningen over Siri wel erg uiteenlopen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik Siri nauwelijks gebruik op mijn iPhone 4s, maar dat is met namen omdat het Engelstalig is. Uiteraard heb ik het volop getest en ben ik erg onder de indruk, maar de taal is voor mij nu een barrière om het echt te gebruiken!

Wat vinden jullie?

Reacties

  1. sam

    ik heb siri ook aan een aantal tests onderworpen maar nooit een deftig antwoord gekregen.

    Geplaatst op 27/03/2012

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© 2013 GSMPedia - all rights reserved