ZTE wil dit jaar nog Firefox OS toestel uitbrengen

Geplaatst door: Joey Heesters21/09/2012

Telefoonfabrikant ZTE heeft plannen om op korte termijn een smartphone uit te brengen die is voorzien van Firefox OS. ZTE is een van de eerste fabrikanten die concrete plannen heeft met dit besturingssysteem. Het bedrijf hoopt dit jaar nog een smartphone uit te kunnen brengen. Mozilla, maker van de Firefox browser, zal het toestel van software voorzien.

Mozilla en ZTE zullen in de komende maanden samen het besturingssysteem introduceren. Kort daarna wordt waarschijnlijk de smartphone gepresenteerd. ZTE wil het toestel dit jaar nog uitbrengen, maar de release kan ook aan het begin van volgend jaar plaatsvinden. Een nieuw besturingssysteem zou er voor moeten zorgen dat het bedrijf niet langer afhankelijk is van Windows Phone of Android. ZTE voegt eraan toe dat onder meer de patentzaken rondom Android er toe hebben geleid, dat ze uitbreiden met andere besturingssystemen.

Het bedrijf hoopt zijn voordeel te doen met het Firefox OS, maar zal Android wel blijven gebruiken. De Chinese telefoonfabrikant is nog op zoek naar andere mobiele besturingssystemen om te gebruiken in hun telefoons. Hiervoor zijn echter nog geen concrete plannen. Verder is ZTE is in gesprek met een telecomretailer buiten China om het Firefox OS toestel af te kunnen zetten.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© 2013 GSMPedia - all rights reserved