Toestellease leidt niet tot minder verkopen

Geplaatst door: Joey Heesters17/09/2012

Een tijd terug hebben de providers KPN en HI een leaseconstructie geïntroduceerd. Elke maand moet er een vast bedrag voor het toestel worden betaald. Volgens Geert Mol, woordvoerder van Samsung, heeft de leaseconstructie momenteel geen invloed op de verkopen van duurdere smartphones.

Nederlanders hebben veel kennis van technologie en de high end-toestellen zijn altijd de best verkochte smartphones geweest. Volgens Mol zijn we deze toestellen gewend en nemen we niet snel genoeg met minder. Dit is naar mijn mening ook vrij begrijpelijk. Iemand die een high-end smartphone gewend is, zal niet terug vallen op een lowbudget-smartphone toch?

Klanten hebben door de leaseconstructie meer inzicht hoeveel er extra betaald moet worden voor een nieuw model in verhouding tot oudere- of goedkopere modellen. Omdat toestel- en abonnementskosten gescheiden zijn, worden de kosten van het abonnement lager.  De toptoestellen zijn voor een “klein” bedrag per maand verkrijgbaar. In het buitenland zien we dat maandelijkse bedragen lager zijn, maar dat er eenmalig een hoog bedrag moet worden betaald.

De subsidies op smartphones zullen de komende jaren verder afgebouwd worden, denkt Geert Mol. “High end-smartphones zijn bij de meeste abonnementen niet meer gratis.” Eerder werd al bekend dat diverse providers de trend door willen zetten. In de toekomst zou het mogelijk kunnen zijn dat er geen high-end smartphones meer gratis bij een abonnement verkrijgbaar zijn.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© 2013 GSMPedia - all rights reserved