Microsoft hint op kleinere tablets met Windows 8

Geplaatst door: Joey Heesters19/04/2013

Microsoft heeft al verteld dat er voorlopig geen eigen smartphone komt. De fabrikant is zeer tevreden met partners zoals Nokia en HTC. Er is daarom geen reden om een Surface telefoon uit te brengen. Het bedrijf heeft echter wel enkele eigen Surface tablets op de markt gezet. Deze modellen zijn allemaal groter dan 10 inch, dus er is nog ruimte voor kleinere modellen. Microsoft geeft te kennen dat er aan kleinere tablets wordt gewerkt.

Eerder waren er al geruchten dat de fabrikant ook met 7 inch of 8 inch tablets zou komen. Peter Klein, CFO van Microsoft, heeft bevestigd dat er kleinere modellen komen. De topman noemde geen datum, maar hield het op “zullen beschikbaar komen in de komende maanden”. Klein meldde dit tijdens de prestatie van de cijfers voor het derde kwartaal. Microsoft zou wel kleinere tablets willen maken, die ook goedkoper zullen zijn.

Het is niet duidelijk welke partners de onderdelen zullen aanleveren. De geruchten zeggen dat Acer of ASUS wellicht bezig zijn met de ontwikkeling van een Windows 8 tablet. Microsoft zal er voor zorgen dat Windows 8 de komende maanden compitabel wordt gemaakt. Verder ontbreken er nog details. We zullen snel genoeg meer te weten komen, want de tablets worden in de komende weken aangekondigd.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© 2013 GSMPedia - all rights reserved