Grote schadelast verzekeraars door nieuwe smartphones

Geplaatst door: Wesley Plugers22/06/2011

Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek duikt in de gegevens die verzekeraars aan ze beschikbaar stellen. Vervolgens gaan analisten aan de slag om trends of andere opvallende dingen te ontdekken in de schadecijfers. Wat hen opviel is dat het aantal binnengekomen schadeclaims op het gebied van inboedel en huiselektronica zo goed als verdubbelde na de introductie van de iPhone 4; Van 15.000 tot 20.000 claims per maand naar 35.000 claims!

Dit was ook bij de introductie van de iPhone 3G het geval, toen liep het aantal claims op tot 25.000. Bij de introductie van de Samsung Galaxy S was ook een piek waarneembaar, al was die iets minder groot. Cijfers over de introductie van de Samsung Galaxy S2 zijn nog niet bekend, maar die zullen ongetwijfeld hetzelfde patroon aanhouden.

De vraag is of deze stijging het gevolg is van fraude. Mensen claimen dat hun oude telefoon kapot is en kopen een nieuwe met het bedrag dat ze van hun verzekeraar gehad hebben of dat het komt dat telefoontjes steeds kwetsbaarder worden. Elke high end smartphone heeft tegenwoordig bijna wel een groot glazen display en met een beetje pech ligt die na een valpartij in gruzelementen

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© 2013 GSMPedia - all rights reserved