HTC SensationGeplaatst door: Piet Zweegers22/07/2013

HTC Sensation

Op 12 april 2011 heeft HTC in Londen officieel de HTC Sensation aangekondigd. Eerder werd al duidelijk dat de HTC Pyramid onder deze naam verkocht zou gaan worden in Engeland, maar hij is nu ook al een tijdje in Nederland verkrijgbaar. De HTC Sensation is een prima smartphone met vooruitstrevende specificaties! Er is meer goed nieuws, deze smartphone maakt gebruik van de nieuwe Qualcomm 1.2 GHz dual-core Snapdragon processor en is dus één van de snelste smartphones van dit moment.

 • Besturingssysteem :
 • Display :
 • Processor :
 • Camera :
 • Batterij :
 • Opslag :
 • Google Android
 • 4,3 inch - 960 x 540 pixels
 • 1,2 GHz dual-core
 • 8,00 megapixels
 • 1520 mAh
 • 1 GB

HTC Sensation Review

HTC is een van de snelst groeiende GSM producenten en na Samsung, LG en Motorola kan HTC dan ook niet achterblijven zonder een dual-core smartphone. Het is dus de HTC Sensation geworden, een smartphone waarbij snelheid met design wordt gecombineerd. In deze HTC Sensation review leest u alles over de belangrijkste eigenschappen van de mobiele telefoon. Uiteraard komt de dual-core processor uitgebreid aan bod, maar we gaan het ook hebben over de 8 megapixels camear en het 4.3 inch display. De afmetingen van de HTC Sensation zijn 126 x 65 x 11 mm en het GSM toestel weegt 148 gram.

In deze review bespreken we nog veel meer hardware, maar wat tegenwoordig bij een mobiele telefoon ook een zeer belangrijke rol speelt, is de software. HTC heeft de Sensation uitgerust met Google Android (net zoals 80% van haar smartphones) en de versie die geïnstalleerd is, is Android 2.3 Gingerbread. We waren ook erg blij toen we zagen dat HTC Sense ook op dit toestel aanwezig is. HTC Sense wordt in het algemeen toch als zeer prettig ervaren. De verbinding met HTCsense.com staat nog veel meer features toe en dat is dus zeker ook iets waar we het in de HTC Sensation review over zullen hebben.

Ook niet onbelangrijk voor een mobiele telefoon van tegenwoordig zijn de looks. We hebben twee tabbladen ingericht, 1 met foto’s en 1 met video’s, waarop je een selectie van foto’s en video’s van de HTC Sensation kunt bekijken. U krijgt daarmee een goed beeld van het ontwerp van de smartphone. Verder is er een tabblad met daarop alle specificaties van de HTC Sensation. Tenslotte willen we je vragen om je mening over dit toestel met andere lezers te delen. Je kunt dat zeer eenvoudig doen door een reactie op het tabblad beoordelingen achter te laten, of naar het speciale HTC Sensation forum te surfen. Voor nu veel plezier met de HTC Sensation review.

HTC Sensation: dual-core Android smartphone

De HTC Sensation is HTC’s eerste dual-core smartphone. Na LG, Samsung en Motorola komt HTC dus ook met een nieuwe generatie smartphones. In verschillende tests komt de HTC Sensation erg goed uit de bus, al moet het de eerste plaats aan de Samsung Galaxy S2 laten. Hierbij moet wel gezegd worden dat het om een test-unit van de HTC Sensation ging en dat de uiteindelijke versie dus nog een stuk sneller zal zijn. Een dual-core processor heeft enkele grote voordelen naast snelheid. De belangrijkste is dat de processor zuiniger kan werken waardoor de batterij gespaard wordt. De dual-core processor maakt surfen op internet en multitasken in ieder geval tot een feest. De browser en de taskmanager zijn werkelijk razendsnel.

De dual-core processor werkt samen met 768 MB aan RAM geheugen en die twee samen zorgen voor snelheid. Hardware is natuurlijk erg belangrijk, maar software is dat ook. Het is dan ook goed om te weten dat deze smartphone standaard met versie 2.3 van Android uitgerust is. Dit is de snelste versie van Google Android tot nu toe en is voorzien van alle goede features van voorgaande versies. Wifi tethering, multitasking en integratie van alle Google services, met de HTC Sensation heeft u het allemaal prima voor elkaar. Wat misschien nog wel belangrijker is, is het grote aanbod van applicaties. De Google Android market is inmiddels uitgegroeid tot applicatie markt met het grootste aanbod van gratis applicaties.

HTC Sense 3.0

Elke GSM producent wil haar smartphones doen onderscheiden van de rest en HTC doet dat met de HTC Sense interface. De HTC Sensation heeft versie 3.0 van deze gebruikersinterface die nog verder verbeterd is. Grafisch ziet HTC Sense 3.0 er allemaal nog een stuk beter uit, maar er zijn ook compleet nieuwe diensten. HTC Watch is bijvoorbeeld een on-demand video dienst waarmee u allerlei films of series kunt bekijken. We weten nog niet of HTC Watch op de HTC Sensation ook in Nederland te gebruiken is. Natuurlijk is de HTC Sensation ook te koppelen aan een account op HTCsense.com zodat u ook van allerlei features ter beveiliging van de smartphone kunt gebruiken. HTC Sense kan voor veel mensen een reden zijn om voor dit toestel te kiezen wanneer zij twijfelen over een nieuwe smartphone.

Design: strak en draagbaar

Een smartphone moet natuurlijk beschikken over geoede specificaties maar het oog wil natuurlijk ook wat. Daar hebben ze bij HTC duidelijk aan gedacht want de HTC Sensation ziet er schitterend uit. De grootste eye-catcher is natuurlijk het grote beeldscherm maar ook de behuizing van de HTC Sensation ziet er zeer strak uit. HTC heeft de Sensation weer voorzien van een speciale behuizing. Dit is namelijk een soort unibody vervaardigd uit een stuk aluminium. Deze soort behuizing hebben we ook al ooit gezien bij HTC toestellen zoals de HTC Legend.

HTC Sensation 4.3 inch groot touchscreen

Een van de aspecten van de HTC Sensation waar ze bij HTC zeer trots op zijn is heet beeldscherm. Dit is namelijk een gigantisch 4.3 inch groot S-LCD qHD touchscreen met een resolutie van 540 x 960 pixels. Dit scherm geeft niet alleen een geweldig beeld weer maar doet dit ook in de 16:9 breedbeeld verhouding waardoor het bekijken van bijvoorbeeld films een geweldige ervaring geeft. Zoals de meeste schermen die tegenwoordig op smartphones zitten is ook dit scherm een capacitive touchscreen. Doordat dit scherm reageert op warmte in plaatst van druk gaat de bediening van de HTC Sensation zeer gemakkelijk.

HTC Sensation een multimedia superphone

Volgens HTC is de HTC Sensation een echt multimedia superphone. Met deze smartphone op zak hoef je jezelf dan ook niet snel te vervelen. Zo kun je natuurlijk al je favoriete muziek opslaan en afspelen op deze GSM. Daarnaast kun je ook genieten van een film. Films komen op het grote scherm erg goed tot hun recht en de Hi-Fi audio technologie zorgen ervoor dat je helemaal meegenomen wordt in de film. Helemaal te gek is de speciale HTC Watch applicatie. Deze nieuwe applicatie van HTC maakt het mogelijk om op het toestel zelf films te kopen of huren uit een speciale bibliotheek. Video’s kunnen direct worden afgespeeld dankzij de speciale progressieve download technologie zodat je niet eerst hoeft t wachten tot de film gedownload is.

Een geweldige internet ervaring op de HTC Sensation

Op een 4.3 inch groot touchscreen kun je natuurlijk geweldig internetten. Helemaal als dit met een zeer hoge snelheid gaat. Daarom beschikt de HTC Sensation over de ondersteuning van 3G netwerken zoals HSDPA. Heb je thuis of op je werk een draadloos netwerk dan kun je deze smartphone ook daarmee verbinden via WiFi om zo kosteloos te internetten. Eenmaal online kun je dus eenvoudig en snel over het internet surfen. Dankzij het grote scherm gaat het navigeren zeer gemakkelijk en doordat de browser flash ondersteunt kun je ook gewoon video’s op iedere internet pagina bekijken. Ook handig is dat hij kan worden gebruikt als WiFi hotspot. Zit je dus met je laptop in bijvoorbeeld de trein dan kun je via je het netwerk van telefoon toch gewoon online.

Ook e-mailen is geen probleem op deze telefoon. Je kunt zeer eenvoudig meerde accounts synchroniseren waardoor alle nieuwe e-mails meteen worden doorgezet naar je smartphone. Je blijft hiermee dus altijd op de hoogte van inkomende e-mails.

Social media

Gebruik van sociale netwerken speelt een steeds grotere rol en vrijwel iedereen heeft wel een Facebook account of zit op Twitter. Daar hebben ze bij HTC gelukkig aan gedacht. Netwerken zoals Facebook en Twitter hebben dan ook een goede integratie in deze GSM. Zo heeft de HTC Sensation weer de handige Friendstream applicatie waar alle updates van je vrienden op de verschillende sociale netwerken worden samen gebracht. Je blijft hiermee dus eenvoudig op de hoogte van alles dat er gebeurt. Daarnaast kun je natuurlijk noog nog gewoon losse applicaties voor deze sociale media downloaden.

Haarscherpe 8.0 megapixel camera

Met de HTC Sensation zet HTC weer een smartphone op de markt met een goede digitale camera. Ditmaal heeft deze HTC smartphone een 8.0 megapixel camera. Hiermee kun je zeer mooie foto’s maken zowel overdag als in het donker dankzij de dubbele LED flitser. Deze camera is voorzien van Instant capture waardoor het moment dat je klikt ook werkelijk het moment is dat de foto genomen wordt. Daarnaast heeft de camera ook functies zoals beeld stabilisatie, gezichtsherkenning en de mogelijkheid om te geo-taggen.

Naast mooie foto’s kun je met de camera van de HTC Sensation ook HD video’s opnemen in 1080p. Hiermee krijgt je dus video’s van een zeer hoge kwaliteit. Gemaakte foto’s en video’s kun je meteen delen via de sociale netwerken of je kunt ze thuis naar je tv streamen via DLNA.

Applicaties op de HTC Sensation

Naast de diverse multimedia applicaties beschikt de HTC Sensation ook nog over diverse andere applicaties. Als Android GSM is deze telefoon namelijk voorzien van allerlei Google applicaties zoals Gmail, Google search, Google, talk en Youtube. Daarnaast beschikt deze smartphone ook over een document viewer waarmee bestanden van onder andere Word, Excel en Powerpoint geopend kunnen worden.

Helemaal fijn is de Google Maps en Google Maps navigation applicatie. Hiermee kun je zeer eenvoudig je locatie bepalen, routes uitstippelen en zelfs navigeren. Met Google Maps navigatie beschik je zelfs over gratis gesproken turn-by-turn navigatie. Waar je dus ook bent of naar toe gaat, met de HTC Sensation op zak hoef je nooit meer te verdwalen.

Naast al deze handige voorgeïnstalleerde applicaties kun je natuurlijk nog veel meer dingen downloaden. Dit kan via de Android market waar momenteel al meer dan 250.000 applicaties beschikbaar zijn. De applicaties verschillen van eenvoudige spelletjes tot nieuwssites en nog veel meer. Het mooie van de Android Market is dat veel van deze applicaties gewoon gratis te downloaden zijn.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© 2013 GSMPedia - all rights reserved