Score: 8,0
10
HTC Sensation XEGeplaatst door: Piet Zweegers22/07/2013

HTC Sensation XE

HTC heeft op 14 september de nieuwe HTC Sensation XE officieel geïntroduceerd. De Sensation XE is een nieuwe variant van de zeer populaire HTC Sensation en het toestel heeft op diverse vlakken een upgrade gekregen. Zo beschikt de HTC Sensation over een snellere processor, groter geheugen, betere batterij en het is de eerste smartphones van HTC met de nieuwe Beats audio technologie.

De originele HTC Sensation was bij zijn introductie al een van de snelste smartphones op de markt maar met de HTC Sensation XE doet de Taiwanese fabrikant daar nog een schepje bovenop. De processor van deze smartphone is namelijk overgeklokt van een 1.2 naar 1.5GHz processor waardoor het toestel nu nog een tikkeltje sneller zal zijn.

 • Besturingssysteem :
 • Display :
 • Processor :
 • Camera :
 • Batterij :
 • Opslag :
 • Google Android
 • 4,3 inch - 960 x 540 pixels
 • 1,5 GHz dual-core
 • 8,00 megapixels
 • 1730 mAh
 • 4 GB

Naast een snellere processor heeft de Sensation Xe ook een groter intern geheugen van 4GB zodat je nu nog meer bestanden op kunt slaan op deze GSM zonder dat je daarvoor een extra microSD geheugenkaartje aan moet schaffen. Verder is ook de 1520mAh batterij vervangen voor een batterij met een capaciteit van 1730mAh zodat het toestel ook een langere stand-by en gesprekstijd zal hebben.

De HTC Sensation XE is verder ook de eerste smartphone van HTC die beschikt over de nieuwe Beats Audio technologie. Deze software moet ervoor zorgen dat je op deze GSM de beste audio experience hebt en dus optimaal van je muziek kunt genieten. Tevens krijg je bij deze smartphone nu ook een speciale Beats by Dr. Dre in-ear headset.

Verder is de HTC Sensation XE net als de originele versie gewoon een uitstekende Android smartphone met functionaliteiten zoals een 8 megapixel camera, GPS navigatie, HTC Watch, HSDPA, WiFi en nog veel meer. Binnenkort lees je op deze pagina een uitgebreide preview van deze GSM.

HTC Sensation XE review

HTC Sensation XE met Beats Audio

SEnsation XE headsetMet de HTC Sensation XE brengt de Taiwanese fabrikant een vernieuwde en verbeterde variant van de HTC Sensation op de markt. Een van de vernieuwingen aan deze smartphone is het feit dat de Sensation XE beschikt over Beats Audio. Deze GSM is dan ook ontstaan uit de recente samenwerking tussen HTC en Beats by Dr Dre.  De Beats Audio technologie zorgt ervoor dat de Sensation XE beschikt over een zeer goede geluidskwaliteit die volgens HTC bijna vergelijkbaar met studioniveau moet zijn.

Dat deze GSM beschikt over Beats Audio is ook te zien in het design van de Sensation XE. Zo staat het logo op de achterzijde van het toestel en onder andere de camera rand, de aanrakingsgevoelige toetsen en de speakers hebben rode accenten gekregen.

Tevens krijg je bij aankoop van de HTC Sensation XE ook een speciale Dr. Dre in-ear headset die ervoor zorgt dat je nog meer van al je muziek kunt genieten.

Snellere processor

De toevoeging van de Beats Audio technologie is niet de enige verbetering van de HTC Sensation XE. Ook de hardware van deze GSM is door HTC aangepakt. Zo is de 1.2Ghz dual-core processor in die je terug vindt in de originele Sensation overgeklokt naar 1.5GHz waardoor deze GSM nu nog sneller zal werken. Daarbij heeft deze GSM ook nog een groter opslag geheugen van 4GB waardoor je nog meer bestanden op het toestel op kunt slaan.

Verder is de HTC Sensation XE ook gewoon een smartphone die draait op het Android besturingssysteem. Dit is de 2.3 versie van Android, ook wel bekend onder de naam Gingerbread. Android werkt op zich zelf al zeer fijn maar HTC gebruikt zoals altijd haar eigen Sense user interface op deze GSM. Sense werkt zeer fijn en het geeft je de beschikking over diverse handige widgets die je op een van de vele hoofdschermen kunt plaatsen.

8 megapixel camera

Net als de originele versie beschikt ook de HTC Sensation XE over een goede 8 megapixel camera. Deze camera maakt het mogelijk om met deze GSM mooi foto’s te maken. De camera heeft een LED flits zodat ook in het donker gefotografeerd kan worden.

Naast het maken van foto’s kun je met deze smartphone ook gewoon zeer goede video’s opnemen. Dit kun je zelfs doen met 1080p waardoor je HD video’s kunt maken.

De Sensation XE is tevens voorzien van een VGA camera op de voorzijde van het toestel. Deze camera maakt het mogelijk om te video bellen met het toestel maar je kunt er eventueel ook gewoon foto’s en video’s mee maken.

Multimedia vermaak met de HTC Sensation XE

Met de HTC Sensation XE op zak hoef je jezelf in ieder geval niet snel te vervelen. Deze smartphone is met de Beats Audio technologie natuurlijk een ideale MP3 speler waarmee je een geweldige geluidskwaliteit hebt. De muziekspeler speelt de meest formats gewoon af dus je kunt gewoon al je eigen muziek beluisteren op deze GSM.

Sensation DLNANaast de MP3 speler kunt je met die videospeler natuurlijk ook gewoon een filmpje kijken. Je kunt zelf films downloaden en op de Sensation XE zetten. De video speler ondersteunt onder andere MP4, WMV en XviD bestanden. Daarbij is deze telefoon ook nog voorzien van de dienst HTC Watch. Hiermee kun je films en series tegen betaling downloaden direct op je toestel.

Verder is deze Android smartphone ook voorzien van allerlei handige Google applicaties zoals Google Search, Google Maps, Gmail, Google Talk en Youtube. Daarnaast kun je natuurlijk nog allerlei applicaties zelf downloaden via de Android Market. Hier heb je momenteel al de keuze uit enkele honderdduizenden applicaties. Voor sommige applicaties moet je betalen maar veel apps zijn ook gewoon gratis te downloaden.

Mobiel internetten

Op een smartphone als de HTC Sensation XE heb je natuurlijk een goede internet verbinding. Deze GSM ondersteunt 3G netwerken en is tevens voorzien van WiFi. Je kunt dus altijd en overal online. Dankzij het grote scherm worden websites goed weergegeven en kun je er gemakkelijk over navigeren. De browser heeft bovendien de flash ondersteuning zodat video’s op websites gewoon in de browser kunnen worden afgespeeld.

Ook e-mailen is geen probleem op deze Android GSM. Je kunt eenvoudig je verschillende e-mail accounts synchroniseren met dit toestel waarna inkomende email automatisch kan worden

Social media integratie

Wil jij altijd op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt op de verschillende sociale netwerken dan is de HTC Sensation XE een prima toestel voor jou. Deze GSM is onder andere voorzien van de Friendstream widget van HTC. In deze widget worden alle updates op bijvoorbeeld Facebook en Twitter op een plek weergegeven zodat jee eenvoudig van alles op de hoogte blijft. Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om nog losse applicatie voor de verschillende sociale netwerken te downloaden in de Android Market.

Algemeen

Met de HTC Sensation XE brengt de Taiwanese fabrikant dus een nieuwe variant van de HTC Sensation op de markt. De snellere processor zal ervoor zorgen dat het toestel weer net iets sneller is en ook het extra geheugen is zeer fijn. Een leuk aspect aan het toestel is de speciale Beats Audio technologie en de bijkomende headset. Deze zorgen ervoor dat je nog meer van je muziek kunt genieten al ben ik persoonlijk wel heel benieuwd naar hoeveel beter de muziek kwaliteit werkelijk zal zijn.

Al met al is de Sensation XE dus zeker een verbetering van de originele HTC Sensation. Hier betaal je dan ook wel bijna 150 euro meer voor. Mocht je dit er niet voor over hebben dan kun je natuurlijk altijd gewoon kiezen voor de originele variant aangezien dit ook al een van de betere smartphones op de markt is.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© 2013 GSMPedia - all rights reserved