Score: 7,4
10
Blackberry Torch 9860Geplaatst door: Joey Heesters15/07/2013

Blackberry Torch 9860

Het is niet de Blackberry Touch of Storm 3, maar uiteindelijk de Blackberry Torch 9860 geworden. We hebben het dan over de nieuwe full-touch smartphone van Research in Motion. De GSM lekte al maanden geleden op het internet uit, maar vandaag op 3 augustus 2011 werd de Blackberry Torch 9860 dan toch officieel gepresenteerd. Tijdens de presentatie werden ook de Blackberry Torch 9810 en Blackberry Bold 9900 aan het publiek getoond.

Blikvanger van de Blackberry Torch 9860 is natuurlijk het touchscreen. Met het ontbreken van een Qwerty toetsenbord wijkt de Blackberry Torch 9860 iets af van de andere bekende RIM toestellen, maar met de Storm serie had het bedrijf eerder al een full-touch smartphone line-up. Andere belangrijke specificaties van de Blackberry Torch 9860 zijn het Blackberry OS7 besturingssysteem, de 5 megapixels camera en alle mogelijkheden betreft connectivity.

 • Besturingssysteem :
 • Display :
 • Processor :
 • Camera :
 • Batterij :
 • Opslag :
 • Blackberry OS
 • 3,7 inch - 800 x 480 pixels
 • 1,2 GHz single-core
 • 5,00 megapixels
 • 1230 mAh
 • 4 GB

Blackberry Torch 9860 Review

Vandaag werden er dus twee nieuwe Blackberry smartphones gepresenteerd, de Blackberry Torch 9810 en Blackberry Torch 9860. Eigenlijk moeten we zeggen drie nieuwe telefoons, want ook de Torch 9850 werd angekondigd, maar deze zal niet naar Nederland komen. De Blackberry Torch 9860, onderwerp van deze review, is zoals u inmiddels wel weet een full-touch smartphone met een snelle processor. Nog belangrijker is misschien wel het Blackberry OS7 besturingssysteem, dat sneller en flink verbeterd is.

In deze preview zullen we de belangrijkste specificaties van de Blackberry Torch 9860 uitgebreid voor u bespreken. Er is heel wat nieuws aan de smartphone te ontdekken en we willen vooral de belangrijkste veranderingen bespreken. Op de andere tabbladen kunt u onder andere foto’s, video’s en een compleet overzicht met specificaties van de Blackberry Torch 9860 vinden. De mobiele telefoon wordt in het vierde kwartaal van dit jaar verwacht. Denkt u dat de Blackberry Torch 9860 in staat is de concurrentie aan te gaan met de iPhone 4 of Samsung Galaxy S2? Na deze review weet u onze mening!

Het display van de Blackberry Torch 9860

Bij Blackberry smartphones verwacht u eigenlijk een Qwerty toetsenbord hoewel RIM met de Storm serie eerder al full-touch smartphones op de markt bracht. De Blackberry Torch 9860 heeft ook geen Qwerty toetsenbord, maar wel een 3.7 inch groot touchscreen met WVGA (800 x 480 pixels) resolutie. Het scherm heeft 253 Dots per Inch, of DPI en kan alles dus haarscherp weergeven. Dit is het grootste touchscreen dat ooit voor een Blackberry smartphone is gebruikt.

Het display is ideaal om op het internet te surfen. De internetervaring is een stuk beter dankzij de nieuwe browser in Blackberry OS7 maar het scherm speelt ook een belangrijke rol. Nieuwssites, blogs of webshops, ze zijn allemaal bereikbaar met de Blackberry Torch 9860. Zoomen in de browser kan op verschillende manieren en de tekst zal zich automatisch aan de breedte van het scherm aanpassen. Ook het scrollen door webpagina’s gaat razendsnel, daarvoor kunnen we de snelle processor dankbaar zijn.

Een element dat we qua design zeker nog willen noemen is wat RIM zelf ‘the waterfall’ noemt. Het display valt als het ware over de rand van de Blackberry Torch 9860 heen. Hierdoor wordt met de compacte afmetingen toch een optimale schermafmeting behaald. Het display is op deze manier ideaal te gebruiken, zowel in landscape als portrait modus.

Blackberry Torch 9860 Design voor Touch

Research In Motion gaf het design team achter de Blackberry Torch 9860 een doel mee. Dat is dat de mobiele telefoon een stijlvol ontwerp moest krijgen waarmee het zich echt van de standaard full-touch smartphones kon onderscheiden. Het belangrijkste element hierin is de Waterfall zoals eerder geschreven, het lijkt namelijk of het display doorloopt tot over de rand van de GSM. Dat is nog niet alles, de Blackberry Torch 9860 heeft een gebogen achterkant waarmee het perfect in de hand ligt en het ideaal via het touchscreen te bedienen is. Dit geldt zowel als u de Blackberry Torch 9860 in portret modus als landschaps-modus gebruikt.

Alhoewel de Blackberry Torch 9860 opgebouwd is vanuit verschillende lagen, vormen deze lagen toch een goed geheel. Een voorbeeld hiervan zijn de knoppen aan de zijkant van de smartphone, deze zijn eenvoudig met je vingers te vinden, maar zijn mooi weggewerkt zodat ze het algehele design van de Blackberry Torch 9860 niet te veel verstoren. Ook de afwerking van de camera aan de achterkant van de smartphone is erg mooi gedaan. Dit is zeker een pluspunt van de Blackberry Torch 9860.

RIM is uiteindelijk zeer tevreden over het resultaat. Het bedrijf verwachtte af en toe wat concessies te doen om de functionaliteit niet teveel onder het ontwerp te laten lijden, maar uiteindelijk is dat helemaal niet nodig geweest. Op de tabbladen met foto’s en video’s ziet u het resultaat van alle moeite die het design-team in de smartphone heeft gestoken: Een prachtige full-touch smartphone, de Blackberry Torch 9860.

Verbeterde full-touch ervaring op de Torch 9860

De lancering van de Blackberry Torch 9860 is voor RIM niet zonder risico. De smartphones van het bedrijf hebben zich natuurlijk ruimschoots bewezen, maar dat waren eigenlijk wel allemaal telefoons met een Qwerty toetsenbord. De eerdere Storm serie was niet erg succesvol. Met deze Blackberry Torch 9860 probeert RIM het opnieuw en het bedrijf weet natuurlijk dat de full-touch ervaring tot in de puntjes verzorgd moet zijn.

Blackberry heeft dan ook veel tijd en moeite gestoken in de verbetering van de touch functionaliteit in het nieuwe Blackberry OS7. De verbeteringen variƫren van kleine aanpassingen zoals gevoeligheid van het scherm die afhankelijk is van de locatie van het drukpunt tot een volledig herontwerp van het virtuele touchscreen dat het makkelijker moet maken om berichten te schrijven. Ook de woordvoorspelling is verbeterd, zodat het schrijven nog een stuk sneller gaat. Ik hoop persoonlijk dat RIM het op een akkoordje kan gooien met de makers van Swype zodat deze software straks ook op de Blackberry Torch 9860 te vinden is.

Er zijn dus heel wat verbeteringen doorgevoerd aan het besturingssysteem van de Blackberry Torch 9860 die ervoor moeten zorgen dat gamen en surfen op internet probleemloos verlopen. Ook het gebruik van de Blackberry Messenger mag ondanks het ontbreken van een Qwerty toetsenbord niet minder goed gaan. We zullen op het tabblad met video’s verschillende video’s van de interface van de Blackberry Torch 9860 plaatsen zodat u zelf kunt zien hoe de interface van de GSM geoptimaliseerd is.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© 2013 GSMPedia - all rights reserved